martes, 27 de marzo de 2012

Primers 100 km. del 2012


Aquest Dissabte passat vaig apuntar-me amb la colla que cada dissabte a les 9 del matí, surten de Cardedeu. Vam sortir uns 15 ciclistes amb ruta ja previament programada i una de les més maques que es poden fer amb bici de carretera pel Montseny.

Vam sortir de Cardedeu, en direcció a St. Celoni, on vam anar a buscar la carretera que puja a Sta. Fe del Montseny tot passant per Campins. Una pujada d'uns 22 km. que et situa sortint de 150m. d'alçada a 1300 m. Com es habitual en una pujada llarga, cadascú agafa el seu ritme de pujada i vas pujant. Aquest era per mi una pujada que aquest any encara no havia fet i tampoc cap de llarga, em vaig trobar bé i vaig poder pujar amb el grupet del davant on anavem uns 5 ciclistes, una vegada vam arribar ja aprop de Sta. Fe, vam fer reagrupament, ens vam ajuntar tots, i vam continuar la ruta ara cap a St. Marçal i de baixada cap a Viladrau, després vam seguir en direcció a Seva.










Una vagada vam arribar a Seva vam fer una mini paradeta en una panaderia on vam repostar tant liquid com sòlid. Vam arrencar a pedalar ara ja de nou de pujada ara tocava Collformic, on vaig anar aguantant el ritme com vaig poder, ja que em començava a notar una mica cansat. Vaig aribar a dalt on ja m'enperaven i on també vaig esperar els que faltaven. Una vegada i vam ser tots. doncs vam baixar Collformic per la seva cara sud la de Montseny i Palau, aquí vam anar bastant ràpit i en costava ja trobar un bon ritme, una vegada vam arribar a Vilalba Saserra, vaig perdre el rebuf dels altres i em vaig despenjar. Llavors vaig anar al meu ritme, ells a Llinars hi fan una meta volant i suposo que per això van anar apretant el ritme. Jo vaig anar pujant cap a Vilamajor anar fent, que no estava gens malament la ruta que haviem fet i  al ritme que la vam fer.

Vam fer 4 h 15', per fer 117 km. amb un desnivell de 2155m. la mitja doncs va sortir d'uns 27 km/h.

Vaig aribar bastant cansat degut a que no estic encara acostumat a fer distància llarga, però satisfet de la pujada a Sta. Fe al ritme que havia pujat. Ara toca anar entrenant i començar a pensar amb els objectius d'aquesta primavera les "Rutes del Montseny" a mitjans d'Abril. La gran part de la ruta que vam fer era la mateixa. i després al Maig "Terra de Remences". Però avanç les vacances de Setmana Santa, on les terres garrotxines, seràn un gran territori pels entrenaments.

lunes, 12 de marzo de 2012

Caminada al Puig de Bassegoda



Ahir diumenge, vam fer una caminada multitudinaria de 21 caminaires, al Puig de Bassegoda, situat a l'Alta Garrotxa, a una altitud de 1373m.

Vam quedar a Castellfollit de la Roca, on ens vam ajuntar amb els demés caminaires, gent de diverses comarques com Garrotxa, Vallès Oriental, Osona, Baix Empordà i Gironès. Vam fer un café ràpit i vam agafar els cotxes en direcció a Sadernes, per anar al punt d'inici Ca n'Agustí de Riu.

Ca n'Agustí





Mare de Déu de les Agulles








Vam sortir de Ca n'Agustí de Riu, a les 9 del matí, en direcció a l'Ermita romànica de la Mare de Déu de les Agulles, on vam agafar en direcció al Collet de Santa Maria, per anar a buscar la zona de caire de Comadells, on la pujada era dura i molt pedregosa.

Caire de Comadells

Vam continuar de pujada, per anar fins els peus del Bassegoda, on vam poder gaudir de les vistes als 360º, gràcies al dia esplèndit que ens va fer.




Vam continuar vorejant la cinglera del Bassegoda, per anar a buscar les conegudes cadenes i esglaons d'acer, que faciliten la pujada.










Cadenes i esglaons del Bassegoda










Una vegada a dalt, després de 3 hores de caminada, vam esmorzar, vam gaudir de les vistes, vam refer-nos i vam continuar la caminada.


Vistes desde el Puig de Bassegoda
A continuació, vam tornar a baixar per les cadenes i esglaons, fins a la base del cim, llavors, vam tornar per la zona del Pla de Bateria, el Coll del Principi, després cap el Coll de Bassegoda i seguint la pista forestal, cap el Coll de Riu. Després, vam agafar un corriol que ens va portar de nou a l'ermida de les Agulles i seguint el camí que haviem fet de pujada, vam arribar a Ca n'Agustí de Riu.


Coll de Riu








Una vegada acabada la caminada que vam fer d'uns 10 km. amb unes 6 hores i un desnivell de gairebé 900m. vam dinar a l'esplanada de Ca n'Agustí de Riu, vam reposar i alguna mini migdiadeta vam fer.

Per descarregar el Track cliqueu AQUÍ

lunes, 5 de marzo de 2012

Pedalada de Santa Pau


Aquest diumenge, vaig participar a la pedalada de Sant Pau a la comarca de la Garrotxa, Vam sortir puntuals a les 9 del matí, vam anar en direcció al Volcà de Rocanegra, Sta. Margarida, cap a l'ermita St. Miquel Sacot, després vam passar per la Fageda d'en Jordà, amb un recorregut molt variat i divertit, i on vaig anar amb el grup davanter que erem uns 10 bikers. Després vam anar cap el Volcà del Croscat, on hi havia el desvio de la curta i la llarga, on vam arribar amb una hora a un ritme molt ràpit que rondava el 20 km/h. Vaig fer el recorregut llarg i a partir d'aquí s'em van començar a escapar els primers i em vaig despenjar del grup, tot i així vaig poder agrafar-ne un parell de bikers.

La segona part de la pedalada va ser més dura, amb trossos que tenien unes fortes pujades que en alguns trossos es tenien que fer a peu. Vam pasar pel Coll de Boixedes, i el Coll de Palomeres, llavors vam anar cap el sector de Batet, i de nou cap a les Grederes del Croscat, on ja vam anar de nou cap a Santa Pau.

Vaig fer el recorregut de 39km. amb 2 hores 20 minuts, amb un desnivell positiu de 1145m. Vaig quedar el 8è a 18 minuts del primer classificat

Per descarregar el Track cliqueu AQUÍ