jueves, 28 de junio de 2012

Pujada al Gra de Fajol


 Aquesta passada revetlla de St. Joan, amb l'Anna la varem passar al Refugi d'Ulldeter. Vam arribar-hi al cap vespre, on vam poder gaudir d'un cel espectacular i molt rojenc.


Refugi d'Ulldeter al capvespre















Vam sopar i com no podia faltar a la cita ens vam portar la coca de St. Joan, després vam estar una estona pel refugi i vam anar a dormir gaurebé a l'horari de les gallines a l'estiu i com és habitual als refugis, a les 10 del vespre ja estavem dormint.

El diumenge i dia de St. Joan, ens vam llevar a les 7 del matí, vam esmorzar al refugi, i a 3/4 de 8 del matí començavem la matinal de St. Joan, vam pujar cap el Coll de Marrana, on hi vam pujar amb una hora escassa des del refug, vam enfilar cap a l'esquerra en direcció al Gra de Fajol de 2708m. el segon pic més alt de la zona de Vallter. També vam poder  gaudir d'unes bones vistes i d'una bona colla d'isards que hi havien.



































Una vegada a dalt, vam poder veure que hi tornava a ser la creu, que fa un anyet amb un acte vandàlic, la van desapareixer, hi era recient posada en concret del dia 10 de Juny d'enguany.

Després la tornada la vam fer per el mateix lloc, passant pel refugi d'Ulldeter, i acabant a l'aparcament, però avanç vam aprofitar per esmorzar, i refrescar-nos els peus a les aigües fredes del Ter.

Vam estar 2 hores i mitja amb paredes i vam fer 4,5 km. amb un desnivell positiu de 460 m.



martes, 19 de junio de 2012

Pujada a Vallter


Aquest diumenge passat, vaig pujar a Vallter amb bici de carretera, normalment si puc una vegada a l'any hi pujo, i com cada any sembla que sigui més amunt.

Vaig, sortir de Riudaura, vaig anar cap a Olot i després cap a la Vall de Bianya, on vaig anar a buscar un dels ports de muntanya, que més m'agrada pujar de la zona Capsacosta, vaig arribar a dalt i ja vaig anar a trobar la comarca del Ripollès, per passar per St. Pau de Segúries, Camprodon, Vilallonga de Ter, Setcases. Lloc on començava la dura pujada de 12 km. fins a l'Estació d'esquí de Vallter 2000.

















La veritat que la pujada a Vallter, m'agrada però sempre hi acabo patint, els primers quilòmetres de pujada, fins a la barrera, per la llarga recta al 10-12%, la fan bastant esgotadora mentalment, per sort després la pendent ja no es tant forta, i et fa pujar més comodament tot i fer pujada. Llavors quan vaig arribar al primer aparcament de l'estació, ja vaig veure que cada vegada faltava més i faltava un dels trossos de la pujada més espectaculars la zona de les corves de ferradura, on ja es sobrepassen els 2000m. d'altitud, al cap d'uns instant vaig arribar a dalt.


Vaig tardar en pujar desde Setcases, 52 minuts que no està malament, tot i que quan pugues, sempre et sembla que no faràs un bon temps, també el bon dia va fer que passés bastanta calor durant la pujada.

Després d'estar una estona a dalt i reposar, vaig baixar cap a Setcases de nou i fins a Vilallonga de Ter. On tenia un dinar amb la Colla a casa la Natàlia, la veritat que va ser un gran dinar, on ens vam reunir unes 25 persones

martes, 12 de junio de 2012

Caminada al Ferran



Aquest diumenge passat vam anar a fer un dels cim més emblemàtics de l'Alta Garrotxa.

Vam sortir desde Oix en concret desde Can Pei, vam caminar en direcció a la Mare de Déu d'Escales, la primera part planera, a mida que ens vam anar apropant a l'ermita el terreny, ja es va anar possant cap amunt. Vam continuar ara ja sí tot cap amunt fins el Cim del Ferran, avanç d'arribar al cim vam fer una paradeta al Coll de Terres.



Mare de Déu d'Escales









Al cap d'unes 3 hores desde que haviem sortit d'Oix, vam arribar al Cim del Ferran de 983m. d'altitud. Vam esmorzar i vam agafar un corriolet amb molta pendent de baixada i que amb poca estona ens va portar fins a Talaixà. Vam apropar-nos fins a l'Ermita de St. Martí de Talaixà.

Talaixà des de El Ferran









St. Martí de Talaixà

Cresta del Ferran



Palanca del Samsó
Després de continuar, per uns trams de pista i d'altres de corriols, vam arribar a la Palanca de Samsó, aquesta palanca ajuda atravessar la Riera de Beget.

Una vegada travessada, la riera vam anar un tros amunt per buscar un gorg de la Riera de Beget, lloc on ens vam remullar-nos els peus i també, vam dinar.

Després de dinar vam baixar fins a Can Pei de nou, lloc on haviem deixat els cotxes. Vam fer unes 7 hores de caminada, amb uns 15 km. i un desnivell de 750m.

Per descaregar el Track cliqueu AQUÍ