jueves, 26 de julio de 2012

Travessa Núria-Vallter-Núria 2ª part


DIUMENGE 8 DE JULIOL

Diumenge de bon matí i després d'haver passat la nit al Refugi d'Ulldeter, vam reprendre el camí cap a Núria, però per un altre itinerari.


Vam sortir a les 7 del matí del refugi, en direccó al Coll de la Marrana, ja només de començar ens
vam enfilar amunt, amb poc menys d'una hora ja estavem a dalt del Coll.


Després i seguint el GR11, vam anar en direcció a la Cabana de Tirapits, avanç però vam parar a menjar una mica. Vam reprendre el camí tot passant per la Cabana i amunt fins el Coll de Tirapits (2784m.). Durant tota la jornada ens va acompanyar el sol i també una forta tramuntana.

Desde dalt el coll de Tirapits, vam anar carenejant, pel Coll de la Vaca, el Coll de Carançà, on vam poder gaudir de les fantàstiques vistes sobre el Circ de Carançà, amb els seus estanys.



Arribats al Coll de Carançà, ens va tocar pujar una miqueta per arribar al Pic de la Fossa del Gegant de 2801m.
Pic de la Fossa del Gegent (2801m.)



















Després vam continuar carenejant, una mica més i vam passar pel Coll de Noucreus, Pic de Noucreus i fins el Coll de Noufonts, on vam fer una paradeta avanç de baixar per la Coma de Noufonts.
Avanç d'arribar a Núria vam refrescar-nos els peu a les fredes aigües del Torrent de Noufonts.


I després de 6 hores i mitja amb parades incloses, 12.5 km. i un desnivell de 1205m., vam arribar al Santuari de Núria. I així haviem complert un dels objectius d'aquest 2012.
Santuari de Núria

miércoles, 25 de julio de 2012

Travessa Núria-Vallter-Núria 1ª part


DISSABTE 7 JULIOL

El passat cap de setmana del 7 i 8 de Juliol, Vam anar a fer la travessa de Núria - Vallter - Núria. feta amb 2 dies.
També era un dia d'estreno, ja que vam estrenar aquestes fantàstiques samarretes tècniques, amb un color bastant llampant per no perdre'ns per la muntanya, disseny fet per l'Anna Nogué.

El dissabte de bon matí erem a Ribes de Freser, l'Anna, la Laura, l'Anna Nogué, l'Angel, la Coral, l'Albert i jo. Tots a punt per agafar el primer cremallera, que ens deixaria a Núria a les 8 i 10 minuts del matí.

Vam sortir de Núria, seguint el camí del Viacrusis, que ens va deixar després d'una pujadeta, molt a prop de l'alberg del Pic de l'Aliga, lloc on varem agafar el camí dels Enginyers GR11.7, en direcció al Refugi de Coma de Vaca, tot passant per un caminet bastant aeri, on vam poder gaudir d'unes bones vistes sobre la Queralbs i Ribes.






































També vam poder gaudir de la fauna, vaques, isards, marmotes i també vam poder veure un bultó.  Després d'unes 4 hores de camí, vam arribar al Refugi de Coma de Vaca, aproximadament ens trobavem a la meitat del camí.













Després i una vegada vam travessar el Freser, venia la part més dureta del dia, la pujada al Coll de la Marrana, per la Coma de Freser. Una vegada, vam arribar a dalt, vam menjar, ara ja només ens faltaven menys d'una horeta de baixada fins al destí del dia el Refugi d'Ulldeter, lloc on sopariem i fariem nit.

Vam estar amb parades i caminada 8 hores amb 15.6 km. i un desnivell de 950m. positius.


Una vegada arribats al refugi vam poder gaudir d'una bona estona per descansar, avanç de sopar. Vam sopar, amanida, sopar, i llom amb salsa, de postres sindria.

I com és habitual als refugis de muntanya doncs a dormir d'hora, a les 10 ja estavem dormint i descansant per l'endemà