jueves, 27 de junio de 2013

Queralbs - Núria pel Camí Vell del roc del Dui

El matí del dia de St. Joan, amb l'Anna, vam anar a fer una altre caminada que teniem pendent desde feia temps, Pujar a Núria desde Queralbs.










Vam arribar a Queralbs als voltants de les 9 del matí, i vam començar a caminar, i el primer tram per Queralbs, amb una pujada ja considerable, que al cap d'un tros, seguia pujant però no tant, Vam seguir el recorregut, de l'antic camí vell de Núria i conegut com al Roc del Dui. Vam anar pujant i vam anar passant per diversos llocs d'interés com la Font de la Ruira, L'Oratori de Corbell.


Font de la Ruira




Oratori de Corbell










Seguidament, vam fer el tros que fins fa poquets anys hi passava el cremallera, ara actualment passa, per un túnel proper, llavors vam continuar fins a trobar el camí que puja del Pont del  Cremal, pasant pel Salt del Sastre.

Gorgues de Núria













Salt del Sastre


Aquesta putser és una de les parts més espectaculars de la caminada ja que amb poc tros es pot gaudir de dos salts d'aigua, el Salt del Sastre i el de la Cua de Cavall.

Torrent de Fontalba
Salt de la Cua de Cavall



















Seguidament, es fa un tros un xic més planer els del Pla de Sallent, avanç ja, de fer la última pujada fins arribar a la Creu d'en Riba i el mirador de Núria.


Riu de Núria pel Pla de Sallent
































Va ser una caminada de 3 horetes, amb un desnivell de uns 780m. i un recorregut total de 8km.


martes, 25 de junio de 2013

Pujada Nocturna a Bastiments


La nit d'avanç de la revetlla de St. Joan, Vam fer una de les sortides que feia temps, que voliem fer, una pujada nocturna a un cim del pirineu.

Ens vam ajuntar una bona colla, deu Laura, Moni, Isa, Susanna, Pere, Anna, Gerard, Coral, Albert, i jo. Vam deixar el cotxe a l'aparcament que s'accedeix al Refugi d'Ulldeter, Vam sortir amb llum de dia, mica en mica i a mida que anavem pujant s'anava fent fosc i ens acompanyava una lluna plena. Vam anar pujant primer, vam passar pel Refugi, llavor vam enfilar ja per les pistes d'esquí de Vallter, en direcció al Coll de la Marrana, on ja hi vam arribar de nit i amb la llum de la lluna. La nit era perfecte tret d'unes boirines passatgeres que van fer acte de presència a dalt el coll.

Comença l'aventura








La Lluna ja ha sortit


















L'objectiu al fons el Bastiments









Pujant el Coll de la Marrana















Vam arribar al coll, i vam continuar caminant en direcció als peus del Bastiments de 2883m., vam començar a pujar pel zig-zag i mica en mica, cada vegada el teniem més aprop, amb poc més de 2 hores i mitja, arribavem a dalt, on vam poder gaudir d'unes vistes nocturnes espectaculars.


Per sort i gràcies a en gerard un fanàtic de la fotogràfia i gràcies a la seva camara, vam poder fer-nos la foto a dalt el cim de nit.

Cim de Bastiments de 2883m.


















Creu de Bastiments
Seguidament i sense gaire secret, vam començar a baixar, refent el camí que haviem fet de pujada, la part més complicada al ser de nit va ser la baixada de Bastiments, que la vam fer sense necessitar els frontals, i el tram de dalt del Coll de la Marrana que encara hi quedava una petita part de neu, a partir d'aquí, vam encendre els frontals i semblavem cuques de llum. Llavors, una vegada vam arribar a sota el coll, vam fer una pardadeta, i tot i no ser la nit de la revetlla, ens vam emportar una coca, que la veritat que em va anar molt just de poder fer-li la foto, perquè va ser vista i no vista, després i com és tradició a la Garrotxa, un bon digestiu per fer baixar la coca, la coneguda ratafia.


Després d'ahaver fer un mos, vam continuar avall, fins al cotxe on hi vam arribar avançada la nit, i tots molt contents del que haviem fet.

Van ser unes 5 hores de caminada i aventura nocturna, amb parades incloses, 7.8 quilòmetres, i un desnivell de 780m. i lo millor de tot amb ganes de tornar-hi.

jueves, 20 de junio de 2013

Via Ferrada de La Cala del Molí


Aquest dimecres passat, vaig anar amb en Christian i l'Esteve, A fer la Via Ferrada de La Cala del Molí, a St. Feliu de Guíxols.

Aquesta Via Ferrada, la recordo molt ja que va ser el meu inici en les vies ferrades, el juny de 2003. El 2004 la van tancar i ha estat fins aquest principi de juny tancada, ara ja torna a estar oberta i molt recomanable igual que avanç.

Aquesta reinaguració, la vaig fer amb en Christian que avanç que la tanquéssin ja l'haviem fet plegats un parell de vegades. Aquesta vegada també s'hi va apuntar l'Esteve, un nova experiència per a ell, i que ja torna a tindre'n ganes de tornar-ne a fer alguna.

Seguidament un petit recull d'aquesta via ferrada.































Aquí l'enllaç de la Via Ferrada La Cala del Molí

jueves, 13 de junio de 2013

Caminada al Salt del Roure




El passat diumenje dia 9, vam anar a fer una caminadeta, al Salt del Roure, per celebrar que en Gerard va fer 40 anys i també vam escullir un indret perquè pugués fer fotos.


Vam deixar els cotxes a Can Barris a Joanetes, vam anar-hi, L'Anna, Gerard, Manel, Jan, Ona, Judith i en Jordi.

Església de Joanetes












Vam seguir la caminada pel camí molt proper al túnels de Bracons, passant per la Casa de La Famada, que hi ha una porta la vam tindre que obrir per continuar la caminada, més endavant vam arribar a gairebé a tocar de la boca nord del túnel de Bracons, seguidament i després de passar per la masia de la Casa Nova de Codines, vam arribar a l'Ermita de St. Mateu. Seguidament i en uns 5 minutets, vam arribar al Salt del Roure, un indret molt tranquil i poc conegut.


Ermita de St. Mateu













Salt del Roure




















Al Salt ens hi vam estar una estoneta, per gaudir de l'indret, després vam refer el camí pel mateix lloc d'anada, i vam fer una paradeta a l'ermita, on vam menjar una mica, seguidament vam tornar pel mateix camí que haviem fet d'anada.

Al fons el Puigsacalm
Aquesta vegada ens va agradar molt perquè després de tant de temps vam poder fer una caminada que s'hi van poder afegir la Judith en Jordi i la seva mainada en Jan i l'Ona.

Vam fer unes 3 horetes de caminada en total, uns giarebé 9 km. ja que ens vam equivocar un parell de vegades i un desnivell de 215m.