martes, 30 de julio de 2013

Pica del Canigó


Aquest cap de setmana passat, amb l'Anna vam pujar a la Pica del Canigó de 2785m.

Vam agafar el cotxe, dissabte a la tarda, i vam fer nit al Camping de Prada. Dissabte de bon matí ens vam llevar, vam recollir la tenda i vam agafar el cotxe ens esperaven 23 km. de pista forrestal, molt llarga i feixuga, gairebé 2 hores de pujada, fins l'aparcament proper al refugi de Cortalets.










Refugi de Cortalets (2150m.)
Vam seguir el Gr, i per un corriolet, en uns 10 minuts, vam arribar al Refugi de Cortalets (2150m.). Seguidament vam passar pel Pla dels Estanyols, amb un petit llac, vam continuar la caminada, per passar cap un petit coll, per anar per la cara nord i fer la segona part de la caminada.










Pla dels Estanyols, al fons el Canigó











Mica en mica ens anavem acostant i veient el Canigó, més aprop. La última part d ela pujada, és bastant rocosa, i puja fern zig-zag, fins arribar al cim d ela Pica del Canigó de 2785m., hi vam pujar amb poc més de 2 hores.














Durant el trajecte, ens vam trobar bastants excursionistes i dalt del cim, vam tindre que esperar torn per fer-nos la foto de record.

Vam esmorzar a dalt i seguidament, vam baixar pel mateix recorregut, que haviem fet la pujada. Es tracta d'una caminada de bon fer, putser la part final és la més dura.























Per pujar a dalt vam superar un desnivell de 755m., La caminada va durar poc més de 4 hores i 9km.de longitud.

Per a més informació aquest enllaç Canigó.cat

lunes, 15 de julio de 2013

Caminada al Bosc de Grevolosa i Pic de l'Àliga.


La caminada del passat diumenge ens va porta pel Bosc de Grevolosa i al Pic de l'Àliga.


Vam quedar amb la Neus, Marçal, Roser, Anna i jo. Ens vam desplaçar amb cote fins el Coll de Bracons, punt d'inici de la caminada, vam anar en direcció a l'ermita de St. Nazari, passant per l'ombrivol Bosc de Grevolosa, on s'hi troben faijos centenaris.

Bosc de Grevolosa














Ermita de St. Nazari

















Seguidament, el canvi de bocs va ser radical, deixavem el bosc de faig per un d'alzines, fins a travessar, la carretera que puja per la banda d'Osona al Coll de Bracons, tornavem a trobar-nos més bosc de faig ara ja gairebé no ens abandonaria fins al final de la caminada.





























Ara la caminada es començava a enfilar amunt i molt més l'últim tram fins arribar al Pic de l'Àliga de 1342m., on va poder gaudir d'unes bones vistes als 360º.










Al fons Vidrà

Santuari de Bellmunt
Una vegada al Pic, vam aprofitar per esmorzar i seguidament continuar la caminada cap al Coll de Bracons, tot passant per el Coll de Joan, de Gallina, i fins la Collada de St. Bertomeu, on vam continuar fins el Coll de Bracons.

Vam fer 10 km. en 4 hores i uns 550m. de desnivell.

miércoles, 10 de julio de 2013

Pujada als Santuaris de la Salut i del Far


Dilluns, 8 aprofitant que em vaig agafar festa de la feina, vaig anar a fer la pujada als Santuaris de la Salut i del Far.

Vaig sortir de Riudaura, cap Olot, Les Preses i cap St. Esteve d'en Bas. On molt aprop hi comença la pujada Coll d'Úria i La Salut, es tracta, d'una pujada on els primers km. son molt còmodes de fer, fins el km.9 a partir d'aquí i s'agafa el trencant per pujar al Santuari de La Salut, és on la carretera es comença a enfilar amb rampes de fins el 13%.











Santuari de La Salut

 
Després vaig baixar, fins el Creuament i per seguidament pujar cap a Coll de Condreu, on just a dalt hi ha la carretera que porta fins al Santuari de Far amb unes vistes esplèndides.





























Santuari del Far

Després vaig tornar pel mateix indret que havia fet de pujada fins a St. Esteve d'en Bas i després vaig tornar a Riudaura, per la zona de la Pardelaria.

Va ser una sortida matinal de 2h 40minuts amb 64 km i un desnivell de 985m.

martes, 9 de julio de 2013

Pujada al Coll de Les Barraques

El Passat diumenge, 7 de Juliol, Vaig fer un Coll inèdit, i totalment desconegut el Coll de Les Barraques situat a la comarca del Ripollès hi a 1894m. d'altitud.

Vaig sortir de Riudaura, i en direcció a Olot, on vaig començar a pujar el Coll de Coubet + Canes , vaig fer aquest primer port del dia, i una vegada a dalt, vaig baixar cap a Ripoll, per Vallfogona de Ripollès.










De Ripoll, vaig anar cap a Ribes de Freser, on començava l'ascensió al Coll de Les Barraques , una pujada de uns 15 km. La primera part de la pujada, és fa en direcció a La Collada de Tosses, fins a Planoles, on comença el tram de 9 km. i el més exigent, la veritat és que és una pujada molt tranquila i amb bastanta ombra.











Pujant al Coll de Les Barraques
El Puigmal desde el Coll de Les Barraques















Una vegada a dalt, s'acaba la carretera i es tenen unes bones vistes, entre elles la del Puigmal.



Refugi del Corral Blanc
 Després i una vegada dalt tocava refer el recorregut, igual que havia fet, fins a Ripoll, després, i amb la companyia de la calor, vaig anar cap a St. Joan les Abadeses, per tornar per Collada de Sentigosa, una vegada a dalt cap avall, en direcció a Riudaura.

Va ser una bona sortida llarga de 127 km. amb un desnivell de 2390m. i 5 hores pedalant.

miércoles, 3 de julio de 2013

Tornem a la Cala del Molí


Aquest passsat dissabte, ens vam escapar amb en Christian, Amat, Mariona, Jofre i jo, a la Cala del Molí.

El mateix dissabte era l'aniversari de l'Amat, i va voler compartir part del dia amb el seu pare, la xicota i un amic seu, i d'una manera especial. Fent una via ferrada que cap d'ells 3 n'havien feta mai cap. i la veritat que s'ho van passar molt bé i vam gaudir d'un matí enfilats per les pedres i sobre el mar.