domingo, 30 de agosto de 2009

Ferranada XTR pel Montseny



Després de que ahir vaig tindre, un sopar d'aniversari, i em posava al llit a 1/4 de 4 de la matinada, avui a 1/4 de 7 del matí, ha sonat el despertador (es a dir que només he dormit 3 horetes). M'ha sonat i la veritat, no m'ho he ni pensat 2 vegades, he esmorçat una mica, m'he posat la disfressa i som-hi, avui hi havia una sortida de les meves, és a dir llarga, dura, exigent i amb alguna ferranada que altre, que el propi Ferran ens tenia preparada. Jo clar havent dormit poc....mai saps com et respondrà el cos, la veritat que m'he trobat molt bé.



A les 7 del matí amb punt, m'he trobat a l'aparcament de l'ajuntament amb els companys del club. Com es notava que avui era una sortida de rally potent, perquè els camicazes de les trialeres i les baixades impossibles no hi eren. Hi havia el Miquel, Joan de Llagostera, Jaume, Sergi, Jordi Gil, Pitu, Marcos (quan ha arribat al turó de la cova ha girat) i doncs el propi autor de les típiques ferranades, el Ferran (el de la foto).



S'ha sortit en direcció, St. Pere, hem pujat per la pedrera, fins a la font del Borrell, d'allà per la pista principal fins St. Elies, és a dir tot pujada, una vegada a dalt l'ermita doncs cap al Turó de la cova situat a 1050m. En aquest punt s'ha esmorçat per reposar forses, només portavem 16km. i 915m. de desnivell, (avui sí que no puc dir, que no he disfrutat amb tanta pujada). Desde el Turó de la cova i amb unes inmillorables vistes sobre el Montseny, doncs tocava una mica de baixada, per la Creu del caçador, cap a Can Terrer, Vallmanya, i de nou més pujada, cap a Sta. Susanna (foto de dalt), de Sta. Susanna, cap al Samon, per un terreny "bastant planer". Una vegada a la masia del Samon, ara tocava el Tourmalet del dia, una pujada poc coneguda, però que els que l'hem feta ja la coneixem i la recordarem, una pujada de 5km. superant un desnivell de 420m. per arribar al Coll del Pou d'en Besa, situat a 1187m. d'alçada i molt aprop del Sui i el Pla de la Calma, era sostre de l'etapa d'avui. En aquest punt portavem, 3hores pedalant, només 30km. i 1500m. de desnivell, una bestiesa.



Durant aquest 5km. de pujada alguns, han maleït els ossos a l'autor de les ferranades, però sí ell, ens volia defallir psicològicament ho portava clar, l'enemic mai et pot veure el teu defalliment psicològic si hi és.



Una vegada al Coll del Turó d'en Besa, ha tocat, un curt tram de trialera, la del Sui, lloc on el Miquel ha baixat per Palestrins cap a St. Pere. Nosaltres hem baixat, pel Mortirolo d'aquestes contrades, fins molt aprop del Castanyer, una vegada allà més sorpreses, ara ens tocava anar en direcció a Can Cuch, però avanç s'ha agafat un trencant i som-hi més pujada ara cap a Palestrins, avanç d'agafar la pujada el Jordi Gil ens deixa que seguim, ell porta dies sense anar amb bici i com l'han enganyat.



Doncs bé continuem pujant cap a Palestrins, 3 quilometrets de pujada fins a Palestrins, per tornar a baixar fins a Can Quintana i "planejant una mica" de nou cap a Can Cuch. Llavors hem continuar fins a la zona del Castanyer, per baixar per la Baga d'en Cuch, lloc on en Ferran s'ha aturat a buscar aigua, i com bons amics l'hem esperat un bon tros més avall, a la pressa del pantà, lloc on ell no arribava de cap manera, l'hem anat a buscar fins la cua del pantà on no hi era, a cap d'un moment el sentim com les cabres, ell per l'altre banda del pantà i muntanya amunt, hi ha hagut un mal entès i en ferran ha caigut en la seva propia ferranada i nosaltres o ells s'ha abandonat. A partir d'aquest punt nosaltres 5, en Joan, Jaume, Pitu, Sergi i jo, doncs hem baixat fins a Vilamajor.



Al final ens han sortit unes 4 hores 45 minuts pedalant (sense contar parades) uns 58 km. i uns 1900m. de desnivell positiu.



La veritat que ha sigut una sortida XTR de les bones, potents i de les èpiques, és a dir de les meves i per dormir només 3 hores m'he portat jo penso que molt bé


Aquí també trobareu l'altre crònica de la sortida http://www.trencacames.blogspot.com/















sábado, 29 de agosto de 2009

Un dia de relaxació i desconecció


Aquest matí he decidit que de tant en tant va bé una mica de relax i desconectar una mica, així que he aprofitat per baixar a Calella i he anat al SILENCE SPA, un complex ideal pel relax, amb unes instal.lacións d'última generació.

Durant l'estada d'aproximadament 2 hores, he fet el recorregut, que m'han explicat, Llits de bombolles, jets turbo (genials per l'esquena), llits de dutxes envolupants, piscines de contrastos, que passaves de 36º a una que estava a només 4º m'ha costat però m'hi he posat 2 vegades i això que no sóc amant de l'aigua freda, també les piscines d'hidromassatges.

Una vegada he acabat aquest recorregut, doncs he passat ja cap

al bany de vapor, les dutxes bitèrmiques, el túnel de dutxa nebulitzant, la sauna finlandesa, i així he posat punt i final a un gran matí de relax i desconecció. La veritat que aixó sí que relaxa de veritat, i m'ha anat genial després de la primera setmana de vacances, s'han d'agafar forses per les dues següents que esportivament parlant seràn bastant intenses.

jueves, 27 de agosto de 2009

Pujada al Sui i fent pole personal

Fa qüestió d'un mes, l'Esteve va pujar al Sui (cim situat al Pal de la Calma) i per mi, va pujar amb un super temps, caminant, d'una hora i mitja, a mi em va semblar que era molt dificil, de fer un temps com aquest, jo la vegada que he pujat més ràpit 1h 50', val a dir que amb les nostres caminades mai es va corrent.

Avui a les 7 amb punt m'he desplaçat amb cotxe, amb l'Esteve fins a prop del pantà de Vallfornès, lloc on començava el repte d'avui. Deixem el cotxe a falta d'un quilòmetre de l'aparcament de sota el pantà, així escalfem avanç de la pujada de la presa, comencem a pujar a bon ritme la primera pujada, llavors un tros de pla tot vorejant el pantà, enfilem per la Baga d'en Cuch, on amb unes més que bones ombres, podem pujar a bon ritme, arribem al creuament del castanyer i enfilem cap a Palestrins, pel Mortirolo d'aquestes contrades, avui a diferència d'altres dies, avui toca a peu , sovint el pujo amb bici, en aquest tram hi ha alguna rampa que supera el 23%, es a dir pujada pura i dura. Arribem a Palestrins amb molt bon ritme i ja estem per sobre dels 1000m. d'alçada, i enfilem el tram final primer el corriol del Sui i després la trialera, al final arribem al Sui i POLE 1 hora 31 minuts, per superar els 875m. de desnivel positiu i uns 7 km. de recorregut, jo crec que per pujar caminant és un molt bon temps.

Una vegada a dalt hem esmorzar, i reposat una estoneta. I de nou som-hi cap avall, ara ja sí que s'han acabat les "carreres de caminar", ara per variar una mica baixem pel sector de Palestrins, i agafem el corriol que ens porta fins a Can Cuch, on properament s'hi obrirà un l'hotel rural de categoria. Continuem avall fins la presa, posteriorment fins el cotxe al final ens han sortit uns 16 km. i unes 3 horetes de caminada. Ha sigut un bon estrenament per preparar Carros de Foc, la pròxima setmana.

miércoles, 26 de agosto de 2009

Pedalant per terres Osonenques



Avui aprofitant les vacances, m'he desplaçat a la comarca d'Osona per anar a fer una volta amb en Sergi i en Xevi.



La ruta l'han possada ells que es coneixen millor la comarca que jo, hem sortit de Vic, en direcció Calldetenes, St. Julià de Vilatorta, una vegada a St. Julià, en direcció a Viladrau, on avanç s'ha girat cap a Seva, Hostalets de Balenyà, Taradell, Sta. Eugènia de Berga, i de nou cap a Vic, el ritme ha sigut un ritme de molt bon fer, ja que en Xevi, està tornant agafar la bici.

Una vegada de nou a Vic, em anat cap a Roda de Ter i en direcció a St. Martí Sescorts i posteriorment cap a Manlleu, de nou cap a Roda de Ter i Vic.


Al final han sigut 3 horetes de bici, molt divertides i amb bona companyia i molta xarrera, ens han sortit uns 76 km. amb un desnivell d'uns 800 m.

domingo, 23 de agosto de 2009

Fresqueta matinera



Després de 10 dies sense agafar la bici de carretera, avui amb la fresqueta de bon matí, a 2/4 de 8 he sortit, on amb un temperatura que rondava els 20ºc , he baixat fins a Llinars hi he sortit a estirar les cames sense forçar, avui tocava ruta planera i tot planejant he arribat a Hostalric, on a 1/4 de 9 del matí, hi arribava, llavors he agafat la carretera que puja a Arbúcies i avanç d'arribar, he enfilat el portet de Coll de n'Orri d'uns 2 quilòmetres de pujada, amb una temperatura de luxe 18ºC, feia molt de dies que estava sortint amb temperatures superiors a 30ºC.

Una vegada a dalt doncs baixadeta fins a Breda i llavors de nou cap a St. Celoni i cap a casa. Al final he fet uns 62km. amb unes 2 horetes.

sábado, 22 de agosto de 2009

INICI DE VACANCES a Coma de Vaca i Núria



Ahir divendres a les 2 del migdia, vaig agafar les vacances, i tantes eren les meves ganes de desconectar, que a 2/4 de 4 de la tarde, ja marxava amb el Xavi Montasell, cap a Queralbs. Allà varem deixar el cotxe i varem posar inici a la ruta, amb destí al Refugi de Coma de Vaca.



Vam sortir caminant desde La Farga en direcció a la Central de la Daió, una vegada hi vam arribar, vam agafar el camí que porta per les Gorgues del Freser, cap al Salt del Grill, un lloc molt xulo de visitar, a partir d'aquí doncs vam anar seguint el camí, tot gaudint d'aquest magnífics paratges, on els isards es van deixar vaure ben aprop nostre. Pel que fa el temps doncs ens va aguantar, jo tenia por de que alguna tempesta de mitja tarda ens fes la guitza pero per sort no va ser així.










Després de 2 hores i mitja de camí, vam arribar al Refugi de Coma de Vaca, situat al Panell de les Eugues a 1995m. d'altitud, a uns 8 km. de l'inici de la sortida, i salvant un desnivell positiu de 1030m. I és que la veritat que portant el Gps, ara puc tenir molta més informació de les caminades que anem fent.



Al refugi de Coma de Vaca, i varem arribar allà una mica més tard de les 8 del vespre, quan vam arribar doncs hi haurien unes 12 persones, nosaltres ens vam fer una dutxa i vam sopar. Després de sopar, i per païr una mica vam sortir a fer una mini passejada pels voltants del refugi i posteriorment ens van anar a dormir a 2/4 d'onze de la nit.



La jornada d'avui l'hem començat de bon matí a les 7 del matí ja estavem esmorzant al refugi, a 3/4 de 8, el deixavem, per possar inici a la jornada d'avui. Hem sortit amb direcció al cim de Torreneules, em pujat pel torrent de Coma de Vaca, on també em pogut gaudir de la fauna de la zona marmotes, isards, vaques, una vegada arribats al l'inici del Torrent de Coma de Vaca, hem iniciat una forta pujada que ens ha portat, fins al Coll de Torreneules (2563m.), una vegada allà doncs hem atacat el Cim del Torreneules situat a 2711m. on hi ha la creu de l'Oratori de St. Eudald.



Una vegada a dalt, hem decidit cap on anavem, amb el Xavi, s'ha decidit anar cap a Núria, on hem passat per la font Negre i després d'una estona hem arribat a la civilització a l'alberg de Pic de l'Aliga, i després hem baixat fins al Santuari de Núria que hi havia bastanta gent, lloc on hem esmorzat i reposat una mica.





Després de Núria, doncs hem baixat pel Gr 11 que baixa per les Gorgues de Núria, fins a Queralbs, Passant pel Pla de Sallent, la cascada de la Cua de Cavall, el Salt del Sastre, el Pont de Cremal...durant aquest trajecte ens hem anat creuant amb molta gent que pujava cap a Núria tot caminant.




Una vegada a Queralbs doncs cap a la Farga i cap a retrovar-nos amb el cotxe, lloc on hem aprofitat per fer-nos una remullada a les aigües fredíssimes del Riu Freser, i on jo només m'he mullat fins la cintura i el Xavi ha sigut capaç de posar-s'hi tot sencer. Després s'ha dinat vora el riu i de nou cap a casa.




Al final avui ens han sortit 19km. d'alta muntanya, amb un desnivell +880m. Fets amb 6 hores 10 minuts, dels quals 4 hores 30 minuts han sigut caminant i la resta amb les parades.








jueves, 20 de agosto de 2009

Setmana d'intensa calor


Aquesta setmana sense cap mena de dubte, és la més calorosa que portem d'estiu, i la veritat que treballant de matins, doncs per les tardes poca cosa d'esport es pot fer, ja que podria quedar cuit. La veritat que m'ho he pres amb molta calma, i només ja pensant que les vacances estan a tocar i llavors sí, que podré aprofitar, les hores menys caloroses per fer esport.


DILLUNS, Vaig anar una horeta al gimnàs, aprofitant que allà hi ha aire acondicionat.



DIMECRES, Doncs vaig fer una volteta d'una horeta pero tot i així a 2/4 de 8 del vespre i encara amb 32ºC vaig sortir una estoneta amb la btt i vaig fer uns 22km.


DIJOUS, També vaig fer similar a dimecres uns 19 km. de btt

sábado, 15 de agosto de 2009

Sortida amb Btt pel Corredor



Després d'anar a dormir tard ahir aproximadament a les 2. Varem celebrar els típic sopar d'estiu del torn.

Doncs avui, a 2/4 de 7 del matí, m'ha sonat el despertador, i la veritat que no sabia ni perquè tocava ni sonava. Doncs ha sonat perquè avui tocava una sortida amb btt per El Corredor. A les 7 i pocs minuts, l'Esteve em passa a buscar per casa, jo encara estava mig dormit però a punt. Em anar fins a Cardedeu on haviem quedat a 2/4 de 8, amb en Toni Arrebola i el Paco Romero, companys de feina però tots ells estan en una altre torn.

De Cardedeu cap a Llinars, Vilalba, Canadà Park, Vallgorguina, fins aquí sortida gairebé planera, en la seva totalitat.

Ha sigut a Vallgorguina on el terreny s'ha començat a possat cap amunt i doncs som-hi, ens esperaven uns 5 km. de pujada, passant de 220m. fins als 620m. que es troba el Santuari del Corredor, una vegada a dalt una paradeta, i llavors em baixat fins a Llinars, per algúns dels molts corriols que hi ha a la zona.


Una vegada a Llinars ens hem despedit i jo i l'Esteve hem tornar cap a St. Antoni, al final una bona sortida de 44km. i uns 900m. de desnivell.

jueves, 13 de agosto de 2009

Tornant a la normalitat esportiva


Després de la passada setmana de descans esportiu, aquesta setmana, ja m'estic tornant a possar-me les piles.

Dilluns vaig sortir, a comprovar a veure sí encara m'enrrecordava d'anar amb bici, després de 10 dies de descans i vaig comprovar que sí. Vaig sortir amb la bici de carretera, una horeta i mitja fent una sortida suau de 44 km.

Dimarts avanç d'anar al massatgista, vaig fer una sortideta amb la btt d'uns 23km. a ritme alegre. Després cap a la camilla de turtures, la veritat que quan et fan els massatges pateixes una mica, però quan surts d'allà, és molt gratificant sapiguer que tens les cames a punt per tornar a fer mal.

Dimecres doncs vaig anar al gimnàs, vaig fer una sessió d'un 45 minuts sobretot al tren superior.

Avui dijous amb les cames a punt fer quilòmetres, em llevo d'hora, i a les 7.15 h. del matí ja estava sobre la bicicleta pedalant, avui la meva intensió era fer entre 3 i 4 hores i així ha sigut.

Surto de casa baixo cap a Llinars i direcció Hostalric, es a dir terreny planer, el vent estava casi en calma a la recta i això es nota bastant, i s'agraeix perquè sempre que bufa l'enganxo en contra fent-me la guitza. Arribo a Hostalric amb mitja de 36km/h, després ja ha anat baixant, d'Hostalric cap a Blanes, on ja arribo a la costa, al pas per Calella, visita de metge al pares i som-hi que encara em queda una bona estona per arribar a casa, i ells amb cotxe no m'hi portaran pas. Vaig per la carretera de la costa i vora el mar, fins a Mataró, on ja en direcció a l'interior, cap Argentona i buscar alguna pujadeta, Parpers ha sigut la escollida, i on no em trobo massa fi, i pujo sense pena ni glòria i només pensant en arribar a dalt, una vegada a dalt doncs cap a Cardedeu, Llinars i fins a casa, on m'espera una bona dutxa un bon esmorzar el segon del dia, i una sessió de Compex per relaxar-me una mica.



Al final poc més de 3 horetes i mitja, un total de 110km. no està malament contant que encara no estic de vacances i aquesta tarda em toca anar a treballar.

domingo, 9 de agosto de 2009

Caminada Pel Montseny



Després d'una setmaneta, de descans total esportivament parlant, doncs avui juntament amb l'Angel, ens hem escapat a tocar de casa, concretament al Montseny.


La sortida d'avui, més que tot ha estat diferent ja que avui he estenat, un nou company de batalles, un GPS en concret un Garmin eTrex vista HCX, així que després de fer la ruta amb l'ordinador, ha tocat dur-la a terme amb el gps.



Sortim de la Font de Passavets, molt aprop de Sta. Fe del Montseny, sortim en direcció cap al turó de l'home, tot gaudint d'un bon dia per anar a caminar, i gaudint de les ombres de faig, al cap d'una horeta de caminar, arribem al cim més alt del Massís del Montseny, el Turó de l'Home situat a 1712m., lloc on fem algunes fotos, consultem gps, esmorzem i som-hi, ara toca cap a Les Agudes, cim situat a una mitja horeta del Turó de l'Home, arribem a Les Agudes de 1706m., Una vegada allà, reculem fins el Coll de Les Agudes i agafem un camí que m'havia marcat per serguir amb el Gps, i m'ha donat la casualitat que és el mateix que es baixa, fent la Travessa del Montseny, molt divertit i bastant fresat, a mig camí trobem la Font de Briançó, paradeta traguet d'aigua i avall, on seguint el "track" arribem de nou al punt d'inici de la caminada d'avui.



Caminada de uns 8.5 km. i uns 500 m. de desnivell, fets amb poc més de 3 horetes.


Ara ja toca després de la sortida d'avui torna tocar agafar el meu ritme esportiu habitual, així que demà toca tornar agafar la bici, que fa uns dies que no l'agafo i ara en torno a tenir moltes ganes.

sábado, 1 de agosto de 2009

L'Olla de Núria



Després, d'ahir divendres anar amb bici de carretera i fer 90 km. per la costa, i molts d'ells amb fort vent de cara, cosa que és insuportable i estressant, aquest dissabte m'ha portat de caminada.

Avui de bon matí l'Esteve Ballescà i jo, ens hem desplaçat fins a Queralbs, lloc on hem agafat el primer cremallera del matí, per arribar el més aviat possible al Santuari de Núria situat a 1960m. d'alçada, per començar a fer l'Olla de Núria.

Arribem a 1/4 de nou del matí a Núria i comencem la caminada agafem el Gr 11 en direccío a la Jaça de baix, lloc on deixem el Gr 11, per agafar, la Coma de Noucreus, amb unes 2 hores de caminada arribem al Coll de Noucreus (2775m.), girem a la dreta per fer el primer cim del dia, el Pic de la Fossa del Gegant (2801m.), amb qüestió de 5 minuts el segon el Pic de Noucreus (2799m.), lloc on parem a fer una queixalada. Després d'una paradeta, continuem la nostra aventura personal, en direcció a Coll de Noufonts (2658m.). La veritat que durant tot el dia un fort vent ens ha acompanyat i ens ha sigut bastant molest, per sort un bon sol ens ha acompanyat.

Continuem a pel 3er cim del dia el Noufonts, que el coronem a 2861m. a 1/4 de 12 del matí. Després de Noufonts, arribem al Pic d'Eina (2786m.), on plantem la meva senyera, que a partir d'aquest 2009, m'acompanya en els meus cims.

Del Pic d'Eina i amb una mitja horeta, arribem al Pic de Núria (2794m.), ja portem unes 4 hores de caminada, aproximadament estem a l'equador de l'aventura, ara toca anar pel proper el Pic de Finestrelles que el coronem a 2829m. una vegada al Pic, una baixada d'uns 225m. de desnivell negatius, ens porten al Coll de Finestrelles situat a 2604m., lloc on trobem alguns excursionistes i fem la xarradeta e intercanviem aventuretes e impresións.
















A partir d'aqui doncs la part putser més feixuga del dia, i on el vent ens continua atacant, així arribem al penúltim cim del dia el Pic de Segre situat a 2848m. d'alçada. Ara ja només ens queda l'ùltim Pic el més alt del Pirineu Oriental amb 2910m. El Puigmal, on arribem aproximadament a 2/4 de 3 de la tarda, ara sí que podem dir que hem aconseguit el que ens hem proposat. Ara sí que toca fer-nos amb el nostre tupper de pasta que hem portat, i la veritat que menjar a 2910m. d'altitud, i amb més de 6 hores a les cames, la veritat que està molt més que bo.

Una vegada hem carregat les piles ara toca una de les part que no porto tant bé les baixades, així que avall per la Coma de l'Embut fins a Núria, on baixem amb poc més d'una hora i 15 minuts.
Ara una vegada, de nou al Santuari, toca esperar el Cremallera que ens torni a deixar a Queralbs.
Amb total un caminada d'unes 8 hores i 15 minuts amb un desnivell 1650m. positius. Ara ja puc començar a preparar la propera, d'aquí un mes, vaig a fer Carros de Foc i s'ha d'entrenar. Així que ara d'aquí poc, marxo a fer el Clar de Lluna de Vilamajor, que ens portarà fins a St. Joan de Sanata, on menjarem, com ja és típic la sindria i tornarem cap a Vilamajor, calculo que serà una caminada nocturna de poc més de 2 horetes. Així que amb tot aquest dia Non's top, agafaré el llit a gust.