martes, 24 de mayo de 2011

Caminada al Taga









Aquest diumenge, amb l’Anna, la Vero i l’Anna Nogué, vam anar al Taga (2039m.). Vam sortir a les 8 del matí de St. Martí d’Ogassa, en direcció a la Portella d’Ogassa. Fins la portella, la pujada va ser amb bastanta pendent.



Una vegada vam arribar a la Portella, vam poder gaudir de les vistes del Pirineu i també el cim del Taga. A partir de la Portella el terreny va canviar, ara ja més planer i pel mig dels prats. El cim del Taga era cada vegada més aprop.













Una vegada a dalt, les típiques fotos de rigor i posteriorment vam esmorzar. Después d’una mica de descans, vam anar baixant, cap el Coll de Jou. Después vam arribar al Refugi Sant Jordi (no guardat), per buscar un corriol, que ens va portar de nou a St. Martí d’Ogassa.



Vam fer unes 4 hores i ¾ amb parades incloses, un desnivell de 675m. i 8 km. Va ser una sortida matinal curta però intensa.

lunes, 9 de mayo de 2011

XIV Terra de Remences



















Aquest diumenge, vaig participar a la XIV Marxa Cicloturista Terra de Remences, a St. Esteve d'en Bas. Aquesta ha estat la 3era edició que hi participo, en la distàcia curta de 95km. Fins al matí estava una mica indesís, per si hi podria participar-hi, ja que anunciaven pluja, la nit de dissabte a diumenge, i la veritat corre amb bici de carretera i la pluja doncs no em fa massa gràcia. Per fí, un parell de litrets de pluja a tot estirar van caure.

Diumenge de bon matí, vam anar amb l'Anna a en Bas. No feia fret i el dia es volia aclarir. Vaig anar mitja hora avanç cap a la sortida, i putser ja tenia uns 500 ciclistes davant meu, i es que clar erem 3000 participants, més els que participen sense inscripció uns quants més. de mentres l'Anna va anar fins a la pujada del Coll de Capsacosta, per veure'm a la pujada, i fer-me alguna foto.
Van donar la sortida, i com sempre vam anar molt ràpids, Passant per Les Preses, Olot, on a les 8 del matí hi havia força gent al carrer per veure'ns, també per La Canya, i Hostalnou de Bianya. A partir d'aquí ja comença la pujada, anavem tots amb grup. Llavors vam girar cap al Coll de Capsacosta, una pujada de uns 7 km. al 5.2%, just passat St. Salvador de Bianya, hi tenia l'animadora i reportera gràfica personal, que em va poder inmortalitzar, tot i que amb tants de coloraines és bastant difícil. La pujada la vaig fer a bon ritme, és un port que m'agrada pujar-lo, una vegada a dalt va tocar baixada fins a St. Pau de Segúries. Després de St. Pau i en direcció a Ripoll vam formar un bon pilot (sort ja que és un terreny planer i a vegades hi bufa el vent) vam anar avançant a bon ritme i poc avanç de Ripoll vam afagar el primer grup d'uns 150 ciclistes. Una vegada vam arribar a Ripoll, tocava pujada de nou el Coll de Canes, 15.5 km. de pujada al 3% de mitjana. i on vaig anar pujant a bon ritme, amb grupets, vaig pujar-lo a una mitjama de 26km/h, que no està gens malament. Una vegada vam coronar el Coll de Canes, tocaven 12 km. de baixada fins a Olot, on la gent baixa al que dona la bici, agafant més de 70km/h. Quan vam arribar a Olot, vam anar cap a La Pinya i per la Zona de la Parcelaria, cap a l'arribada a St. Esteve d'en Bas. on vaig arribar amb el segon grupet a l'esprint, dels que feiem el recorregut curt. Al final 2h 41' 11" a 6' del primer. amb una mitja de velocitat de 35 km/h per recorrer els 95km. i un desnivell de 1200m.
Pel que fa a les classificacións 22è de la meva categoria de 320 participants i de la general del recorregut curt el 36è de 1667 participants, que no està gens malament, en vaig quedar molt content i amb ganes de repetir l'any vinent que això bo.




domingo, 1 de mayo de 2011

Caminada a St. Antoni de Camprodon










Dissabte amb l'Anna, vam anar a fer una caminada pel Ripollès. Vam deixar el cotxe a St. Pau de Segúries, vam començar a caminar, en direcció a la casa de turisme rural del Mariner, i després, vam continuar per la zona del Bac del Mariner, envoltats d'una gran fageda, després vam arribar al Coll del Sitjar on hi havien uns grans prats on hi pasturaven vaques i cavalls. Després del Coll del Sitjar, vam continuar per un corriolet fins el Coll d'Alec i posteriorment fins el Collet d'en Sivilla, aquests primers 6 km. van ser de molt bon fer, a partir del Collet d'en Sivilla, el corriolet que ens va portar fins a l'Ermita de St. Antoni de Camprodon (1320m.), era amb pujada amb més pendent.

Una vegada vam arribar a dalt, va coincidir que hi havien un grup de gent gran, que es reuneixent tot els dissabtes de final de mes, desde 1982 van arreglant l'ermita, que es trobava practicament en ruïnes, també vam poder gaudir d'una mini visita guiada per l'ermita a càrrec del president del grup.

Després vam esmorzar, i vam continuar caminant de nou, ara ja de baixada fins el Collet d'en Sivilla, i després vam anar cap al Santuari del Remei. Vam agafar el camí de pista en direcció a St. Pau, però avanç vam fer una parada per dinar. Després mitja horeta més de caminada, i ja vam arribar.
Vam fer uns 17km. amb 5h 45 amb parades incloses i un desnivell de 580m.