martes, 30 de agosto de 2011

Cap de setmana a la Cerdanya











Aquest cap de setmana passat, vam anar a passar els dos dies a la Cerdanya, en concret vam estar al Camping Stel de Puigcerdà. Vam ser 8, La Coral, L'Albert, La Iolanda, L'Anna Nogué, jo, l'Anna i en Pep i l'Anna de Vilanova de Sau.

Dissabte al matí vam marxar 4, i per la tarda van pujar dels demés, el dissabte al matí, vam aprofitar-lo, per fer una mica de turisme, per Llívia, Ger i Bolvir. Després ja vam anar cap al camping, on vam passar la tarda, i vam esperar que arribessín la resta, una vegada tots, vam sopar i vam fer unes partidetes a l'uno. després vam anar a dormir.




































Diumenge al matí, ens vam llevar, vam recollir i vam marxar cap a la Cerdanya Francesa, en concret al Llac de Les Bulloses, on vam deixar el cotxe, al parking que hi ha, i vam agafar l'autocar, que ens va deixar a la Pressa del Llac de Les Bulloses, lloc on vam començar la caminada. Vam fer una caminada que recorre 12 llacs amb unes 5 hores de caminada. La caminada va ser distreta, divertida, i sense gaires dificultats, mentre caminavem veiem la Pica del Carlit de 2921m. el més alt de la Cerdanya. Després vam fer una parada per dinar a l'Estany Negre, on avanç de dinar ens vam remullar els peus. Una vegada dinar vam continuar caminant una mitja horeta fins agafar de nou l'autocar que ens va deixar al cotxe de nou.






































































































Vam fer uns 12 km. amb un desnivell de 345m.

viernes, 26 de agosto de 2011

Ciclisme pel Ripollès, Berguedà i Cerdanya







Dimarts passat, vaig fer una sortida amb bici de carretera, que m'agrada fer. Vaig sortir de Ripoll, en direcció a Campdevanol, després vaig seguir, en direcció a Gombrèn i La Pobla de Lillet, avanç passant pel Coll de Merolla (1090m.).























Quan vaig arribar a La Pobla de Lillet, començava la gran pujada del dia, 21 km. de pujada per arribar, al Coll de la Creueta a 1888m., vaig pujar-hi passant per Castellar de n'Hug. Una vegada dalt del Coll de la Creueta, vaig poder gaudir d'una part la pujada que havia fet, i per l'altre tota la Cerdanya. Després vaig anar en direcció al Pla d'Anyella (La Molina) i ja després a buscar la Collada de Toses, lloc per on vaig gaudir de 25km. de baixada fins a Ribes de Freser i després ja fins a Ripoll de nou.

Vaig fer la volta amb 3h 40' per fer els 97.3 km. i amb un desnivell positiu de 1635m.

sábado, 20 de agosto de 2011

Cap de setmana a Ordesa 2ª part

Diumenge al matí, i ja aprofitant que tornavem ja cap a casa, a pocs quilòmetres de Torla, en concreta a Broto, es troba un via ferrada, molt xula i peculiar, la ferrada de la Cascada del Sorrosal.

Ens vam animar a fer la Via Ferrada, la Mireia, la Txell, la Núria, en Pitxi i jo. La Mireia i la Núria s'estrenaven. Vam començar la primera part de la via, anar pujant bastanta estona mitjançant cadenes, després la via s'encara justament al costat de la cascada, i amb unes escales, que ens van portar a la cova, que amb els frontals vam anar avançant i vigilant amb els peus ja que pel terra passa aigua, una vegada vam sortir de la cova vam continuar al costat del riu i el vam travessar mitjançant un pont, després vam continuar per l'altre banda tot progressant de lateral.
Després vam caminar un trosset, fins a retrobar-nos de nou la via ferrada, vam continuar una estona més tot gaudint de les vistes de la cascada i del poble de Broto. Una vegada finalitzada la via ferrada, vam tornar al poble per un corriolet.

Vam estar per fer-la 1h 45' i el camí de retorn no va durar gaire més de 20'

















viernes, 19 de agosto de 2011

Cap de setmana a Ordesa 1ª part

El passat cap de setmana del 13 i 14, vaig anar de caminada a Ordesa, Osca.









Vaig sortir d'Olot, amb la gent de St. Jaume de Llierca, en total erem 7, vam agafar la furgoneta carregats a tope i som-hi, ens esperaven un cap de setmana intens, després de 5 hores de camí, vam arribar al Camping Rio Ara a Torla, on vam instal.lar el camp base.




Dissabte de bon matí, vam anar fins el poblet de Bujaruelo (1335m.), lloc on vam deixar la furgoneta i vam començar a caminar. Direcció al Puerto de Bujaruelo (2270m.), on vam arribar, al cap de 2 hores i mitja de caminada, després vam anar, en direcció al Refugi de la Brecha de Rolando (2585m.), on vam fer una paradeta, per gaudir dels impressionants paratges, que ens envoltaven, el Circo de Gavarnie, La Brecha de Rolando i el Glaciar del Taillón. Vam continuar caminant, ara amb una forta pujada, que posteriorment es convertiria en glaciar el de la Brecha, a les 12 del migdia i després d'unes 5 hores i mitja, arribavem a la Brecha (2805m.), lloc on vam fer una paradeta per menjar. Mentre menjavem, vam veure, que els temps es començaria a complicar-se i vam anar baixant, quan vam arribar al Refugi de la Brecha, ja començava a tronar, vam continuar, i al cap de poc una forta pedregada ens va agafar, vam continuar baixant, i vam arribar a la cascada, que haviem travessat sense complicacións al matí, i que amb la pedra i la pluja havia crescut de manera considerable, vam travessar com vam poder, ja anavem molls de cap a peus, vam continuar caminant sota la pluja durant una bona estona, després va parar i vam ja gairebé arribar a la furgoneta.







Vam estar poc més de 9 hores de caminada amb un desnivell de gairebé 1500m., i un total de 20 km.
























































jueves, 11 de agosto de 2011

Olot - Banyoles - Olot






Després de la jornada d'ahir, aques dimecres tocava una ruta més tranquileta i no tant dura. Vaig sortir d'Olot, i vaig anar en direcció a Sta. Pau i desde allà vaig agafar la tranquila carretera que porta cap a Mieres i St. Miquel de Campmajor, desde allà i tot gaudint d'un altre dia radiant, vaig arribar a Banyoles, vaig vorejar l'estany per la zona de Poqueres i vaig retornar cap a Olot, per Besalú, Castellfollit de la Roca, St. Joan les Fonts i fins a Olot.













Vaig fer unes 2 hores i mitja, 68 km. i un desnivell de 840m.

miércoles, 10 de agosto de 2011

Stage de Ciclisme a la Garrotxa




Aques passat dimarts, vaig anar a fer una sortida amb bici de carretera, aprofitant que he estat uns dies per la Garrotxa. Vaig anar a fer la segona part de Terra de Remences.





Vaig sortir d'Olot i tot planejant cap a Les Preses, després, vaig anar a buscar el primer port de muntanya del dia, i un des més dur que hi ha per la zona, el Coll de Bracons, vaig pujar i com sempre que el faig pateixo com un animal, sort que son 8 km. però que durs que son, amb unes pendent mantingudes del 8% al 10% arribant al 15-16%, un port curt però exigent, una vegada a dalt i després de poc més de mitja hora de patiment, una bona baixada cap a Torelló i després ja cap a Manlleu, després tocava el Coll del Bac, passant per l'Esquirol i Cantonigros, un port que no puja molt però es llarg i feixuc, una vegada dalt, direcció a Rupit i cap a Coll de Condreu, després baixada fine en Bas i de nou cap a Olot.














En total una bona sortida 3h 30' amb 94km i un desnivell de 1660m. es a dir una sortida de les bones.