lunes, 25 de noviembre de 2013

Caminada al Salt del Molí i La Tosca dels Degollats a Vidrà


Aquest diumenge, ens vam ajuntar l'Anna, Coral, Moni, Albert i jo, per anar a fer una caminada per Vidrà.

Vidrà, es troba al nord de la comarca d'Osona i situat a la sub-comarca del Bisaura.

Vam sortir a 2/4 de 10 del matí de la Plaça de Vidrà, en direcció al Salt del Molí, després de gairebé 1.5 quilòmetres de caminada envoltats de boscos amb colors de tardor, vam arribar al Pont Romànic de la Salgueda.









Pont de la Salgueda


Seguidament, vam continuar en direcció al Salt del Molí, primer el vam veure desde dalt que deu ni do com baixava degut a les plugues dels darrers dies i també degut al fret hi havien trossets ja gelats.



























Després vam poder-lo gaudir desde baix. Aquest salt el forma el Riu del Ges.

Riu Ges















Salt del Molí




































Una vegada travessat, el Riu Ges, vam continuar fins a la Tosca dels Degollats. La Tosca dels Degollats es tracta d'una formació rocosa calcaria d'una forma peculiar i que va gotejant com si fosin llagrimes, que a l'hivern quan fa molt de fret es queden glaçades.

Tosca dels Degollats
Després de tot el tros de baixada, va tocar pujar una estona, per la Baga de Canemars, enmig de fagedes i rouredes, fins el Coll de Iera de Massa, Coll situat a 1090m. d'altitud i a la vessant nord del Santuari de Bellmunt.















Santuari de Bellmunt















A partir d'aquí, la caminada ja és més planera, tot passant pel Coll de Pitró i per últim, el Coll de Vidrà, coll a tocar de la carretera, la qual vam segui fins arribar de nou a Vidrà.

Vidrà
Va ser una caminada circular de qüasi 4 hores amb 9.5 km de recorregut i un desnivell positiu de 400m.

No hay comentarios: