lunes, 3 de marzo de 2014

Raquetes de neu a La Portella de Mentet

Ahir diumenge, amb l'Albert, la Coral i l'Anna, vam anar a fer una matinal de raquetes de neu a Vallter.

Vam sortir força aviat al matí a 2/4 de 8, d'Olot. Vam arribar a Vallter, i vam deixar el cotxe al primer aparcament. L'objectiu del dia, era pujar cap a La Portella de Mentet (2409m.), que limita Catalunya amb França.

A l'aparcament primer de Vallter hi havia molt d'ambient d'esports de muntanya, per una part els esquiadors de muntanya i per l'altre gent com nosaltres, amb raquetes de neu.

Torrent de La Portella















Al fons el Gra de Fajol i el Gra de Fajol Petit














Vam tindre un dia amb molt de sol, i una mica de ventet. Vam iniciar la raquetada, pel torrent que baixa de la portella. La primera part entre arbres i per sobre el torrent cubert amb una bona capa de neu. Vam anar pujant mica en mica, ja que fa bastanta pendent, a mig camí ens vam trobar també gent que començava la raquetada desde el segon aparcament, nosaltres vam iniciar-la al primer i així vam fer més desnivell.





























Aquest torrent és bastant freqüentat per la gent a l'hivern i fa que hi hagi un bon ambient en tot el torrent. Mica en mica anavem agafant alçada i els païsatges eren més espectaculars, amb un Pirineu Oriental carregat de neu.




























Vam arribar a dalt de la Portella de Mentet, on bufava el vent, vam veure les vistes, i vam girar, baixarem un tros avall, per buscar una mica de tros on no hi toqués el vent i vam aprofitar per esmorzar.














Després tocava baixar el que haviem pujat, gaudint de la neu i de la prespectiva de les vistes oposada.

Vallter 200 desde La Portella de Mentet














A mig torrent, ens vam desviar, en direcció a l'estació d'esquí, per així fer una mica de variant i gaudir una mica de la neu verge d'entre arbres.














Després vam torna a ficar-nos pel torrent, fins arribar de nou al cotxe.















Va ser un matí de diumenge molt divertit d'unes 3h 15' de raquetada,  amb 460m. de desnivell i 3.4km. de recorregut.
 

1 comentario:

Anónimo dijo...

Una sortida fantastica!!m'ho vaig passar molt bé ;-) (Anna)