jueves, 30 de octubre de 2008

2 Setmanes de descans de BICI


Doncs si si, encara que sembli mentida m'ho he plantejat, aquest dilluns passat, i aprofitant que està fent uns dies bastant dolents, he decidit començar a fer 2 setmanes de "descans", que el descans de tant en tant van bé pero em costem molt de fer. El que passa que aquest descans és com si diguessim actiu, perquè només he deixat d'anar amb bici de muntanya i la de carretera, es a dir que aprofito per fer caminades, passejades, spinning, anar al gimnàs normalment forço poc ara encara menys i aprofitar el jacuzzi de gimnàs per relaxar i desconectar.

Per això dic que estic fent descans actiu perquè, si paro totalment i no faig res de res, amb 2 dies estic que m'enfilaria per les parets i estaria insuportable, la meva idea es fer aquesta setmana i la pròxima.
Quan ho he comentat als companys de feina, hi als de casa han quedat sorpresos, perquè no ho acostumo a fer i casi tothom que fa esport ho fan i diuen que va molt bé, desconectar i fer altres activitats.
Aquesta tarda he aprofitat per sortir a passejar amb la Peque ( la gossa del meu germà), hem sortit a fer una volta per les afores del poble, una caminadeta d'una mica més d'una horeta, feia una mica de fret, i com estava el Montseny de xulo amb la nevada que hi ha caigut mmmmm. Només de veure la neu ja hi hagués anat a tocar-la, m'encanta anar a la neu i aquesta està aprop de casa, hi ha sobre veien l'aspecte del pirineu a la tele ja m'entra el mono de l'esquí i caminades amb les raquetes de neu.

Ja us faré cinc cèntims de com ho porto, de moment bastant bé putser és perquè està fent mal temps.........








domingo, 26 de octubre de 2008

Open Natura Btt Besalú

Ja fa dies que tenia pensat anar a fer l'Open Natura de Besalú, ja que per aquella zona de la Garrotxa, mai hi havia anat amb bici.
Hi he arribat molt d'hora encara faltaven una hora i mitja, per la sortida que era a les 10, així que he tingut temps per fer una mica de turisme pel poble. Quan faltaven uns 25 minuts, per la sortida, com que havien dit que hi haurien uns 500 participants, he decidit anar cap a la sortida d'hora, sinó després quan donen la sortida la gent s'estira molt i els bons s'escapen.

Quan he arribat a la sortida he quedat parat, ja tenia uns 200 al davant. Han donat la sortida hi he tingut que remontar moltissim era per intentar agafar els del davant, al kilometre 10, ja m'he possat entre els 10 primers, el recorregut era dels que m'agraden amb algunes pujada dura i alguns corriolets molt divertits, pero molt ràpit de fer, les sensacións que estava tenin eren bones, anava remontant, les cames senceres, trobava molt bé i disfrutant. Llavors al kilometres 15 aproximadament, m'han dit que anava ja 4art, he intentat apretar una mica més a veure si podia agafar els 3er pero ja no ha sigut possible.


Al final 33km. amb 1hora i 23 minuts, una mitja de 23 km/h. i una mitja de pulsacións de 175









jueves, 23 de octubre de 2008

Caminada al Noucreus

Avui tocava caminada a Núria, A les 6 del matí, em passa a buscar l'Esteve Bosch, l'únic que s'ha deixat enganyar avui. Encara és fosc , arribem a Vic i comença a ploure (això ja no ens agrada). Arribem a Ribes de Freser, 5º de temperatura i plovent, ens arrisquem i agafem el cremallera fins a Núria, (almenys farem el cafè i tornarem), pujant amb el cremallera casi tot va ple dels treballadors de Núria, Som els únics amb pinta d'anar a caminar.
Arribem a Núria a les 8 del matí, fa molt de fret +2º de temperatura, plou, boira, a dalt NEU(això m'agrada). Decidim fer el cafè i després ens ho pensarem que fem, el dia està com per haver-nos quedat a casa.
Fem el cafè ens posem el cangur i la gorra i som-hi, ara ja només plovisqueja, agafem i ens enfilem pel torrent de Noucreus, de moment 2 excusionistes i 5 isards, ha parat de ploure, continuem amunt i la neu ja està casi a tocar devem estar a una alçada d'un 2300m.

Ja toquem la primera neu de la temporada, Estem a d'Octubre, continuem amunt, ja per sobre d'una fina capa de neu d'un 1cm. a dalt pinten bastus, molta boira i fret per ser Octubre.
Mirem enrrera i veiem un altre excusionista pujan jeje, (no som els únics), fem una paradeta i ens agafa, li pregutem on va i ens diu al Bastiments, (ufff aquest no sap el que diu té casi unes 3 hores bones, tot sol, molta boira, amb els estimberis que hi han que com caiguis, et tenen que collir amb pinces, nosaltres no ens dona sensació de que sigui un excursionista gaire experimentat, pero ja s'espavilarà, a més porta la motxilla molt petita i aquí dalt no hi ha cap restaurant)

Arribem al Coll de Noucreus hi han uns 4-5 cm. de neu fem el primer cim el de la Fossa del Gegant de 2801m. (fa un fret que pela, tenim una mica de gana, ens menjem una barreta i continuem, (fa massa fret i vent per menjar-nos l'entrepà aquí dalt). Reculem fins al Coll de Noucreus i pujem al Pic de Noucreus de 2799m. ens fem la foto i cap avall per on hem vingut, continuem amb la boira i seguim les petxes, que hem fet pujant, baixant és quan realment te'n adones del que hem pujat.
Arribem a Núria, amb el dia núvol amb alguna timida clariana, ara sí ens menjem l'entrepà, mentre esperem el cremallera que baixa a les 14 hores, l'agafem i cap a dinar al Restaurant Els Caçadors de Ribes, ens possem fins a petar (tenim que recuperar el que hem cremat per aquelles muntanyes) i cap avall.

Tot i dubtar en alguns moments ha sortit un dia, que ha estat molt bé. De tornada amb cotxe a sobre Canoves trobem el Pere Lopez amb bici entrenant. (ja li hagués canviat la bici i que ell hagués anat amb cotxe, total fins a casa era tot baixada....)

domingo, 19 de octubre de 2008

Les 3 Valls i els 3 Turons

Avui m'he llevat a l'hora dels domingueros, Els Trencacames aquesta hora ja fa una bona estona que han sortit. A les 9.30h he sortit, tot sol, cap a Canoves, Pantà de Vallfornés, a la cua del pantà he girat a la dreta, i he pujat per La Baga d'en Cuch, fins al Castanyer, llavors aquí he decidit pujar per l'Angliru on hi han rampes que superen el 23% (desde la cua del pantà amb 4,5 km. passem d'una altitud de 520m. a 1080m.), un cop a dalt del Turó de Palestrins he anat cap a Les Planes del Cortès, El Turó de la Cova (1075m.) on m'he trobar amb en Dani un bikers de Vilamajor he fet un kit kat i som-hi, he baixat per La Creu del Caçador, Turó de St. Elies.(1000m.) (Part d'aquesta ruta la vaig fer divendres passat).




De St. Elies he baixat fins els Castanyers, Can Terrer, El Polell, l'ermita de Sta. Susanna, Vallmanya, El Castell del Fluvià, St. Esteve de Palautordera i he tornat per la típica pujada de Can Peualt, Vallserena i St. Antoni.


Tot hi haver sortit tard la volta ha sigut potent de les que m'agraden amb bones vistes, una mica de boirina, hi ha un bon ritme han estat 3h 2' amb 53 km. i un desnivell positiu de 1600m.

viernes, 17 de octubre de 2008

Sortida pel Territori Trencacames

Avui he sortit amb la colla de la feina a fer una volta per les nostres contrades, hem sigut 7 bikers: Paco Vazquez, Paco Romero, Esteve Ballescà, Sergi Martín, Paco Balmont, el Pere Mateo i jo.

Hem fet 37 km amb un desnivell de 1135m. amb unes 3 hores. La sortida ha sigut de les potens, Vilamajor, Canoves, Pantà de Vallfornés, Castanyer d'en Cuch, Can Quintana, Coll de Palestrins, tota aquesta part amb molta pujada contiunada arribant al Coll de Palestrins a 950m. d'altitud, on hem trobat molta boira durant bastanta estona, llavors hem anat cap el Turó de la Cova, situat a 1050m. d'alçada, un cop allà una mica baixada per la Creu del Caçador i després hem pujat una mica per anar a St. Elies, on ha començat a ploure una mica, un cop allà si que tot baixada i on el Paco Romero ha fet una apurada de frenada i ha anat al terra pero no s'ha fet res.


Així que ha estat un sortida potent, però molt divertida on el Paco Romero i el Sergi Martín que fa un parell de mesos que van amb bici ja s'han començat a viciar. També cal tindre en conte el Paco Balmont que amb la seva edat, més de 50 s'ha portat com un campió i ens ha acompanyat fins una mica avanç de St. Elies on ja ha dit que per avui en tenia prou.

martes, 14 de octubre de 2008

Ruta per la Costa Brava


Aprofitant aquest 3 dies que he estat a Calella de la Costa, He aprofitat per fer una de les meves rutes preferides.
Sortint de Calella, cap a Blanes, Lloret, Tossa i un cop ets a Tossa, he agafat la carretera que tot vorejant el mar porta a St. Feliu de Guixols. (Aquesta carretera és molt freqüentada els caps de setmana per les motos).



Aquesta carretera molt ondulada, amb moltissimes curves, constants canvis de ritme i amb un païsatge molt maco, és a dir molt divertida hi part hi he trobat bastants ciclistes, una vegada arribat a St. Feliu he tornat per la mateixa carretera.


Han estat unes 3h 40' molt divertides i 102 km. amb un desnivell positiu de 1405m. que per ser una ruta per la costa no està gens malament.

sábado, 11 de octubre de 2008

Dia de Quad a Moià

Els germans Armengol Geronès estàn ben diferènciats per 2 grans vicis, Jo (Santi) que estic malalt per l'esport dels pedals i l'altre banda la que està malalta per la gasolina, aquest son en Guillem (ho porta a la sang desde petit), la Tània (que s'ha contagiat també de gasolina) i la Peque (gos) ella de moment s'ho mira o si s'aburreix dorm i ronca.

Aixi que aquest matí em agafat tots els trastos necessaris per practicar aquest esport de gasolina, i em anat al circuït verd de Moià, a passar tot el dia, la veritat que m'ho he passat molt bé i he desconectat una mica de la bici, tot i que envès de pujar amb cotxe, se m'ha passat pel cap pujar-hi amb la bici de carretera pero al final no ho he fet. He de dir que en Guillem i la Tània, m'han possat el llistó molt alt desde bon principi, han començat a rodar al circuït amb uns molts bons temps, jo m'he limitat a no fer-me mal a gaudir del dia, de fer moltes fotos i videos.











Malgrat aquest dia de motor, no patiu perquè seguiré donant guerra sobre els pedals.

domingo, 5 de octubre de 2008

Territori Hermida (Puigcerdà)


Aquest diumenge vaig decidir pujar a la Cerdanya a fer la famosa Territori Hermida, marxa que dissenya el propi Josep Antoni Hermida a la seva població.




Son les 4 del mati em sona el despertador em fa una mica de mandra llevar-me, pero el vici és el vici, agafo el cotxe, la bici i totes les coses (he fet una bossa que sembli que marxo de casa per un mes) i cap a Puigcerdà.







Arribo a Puigcerdà allà les 7 del mati i fa molt de fret, pujant amb cotxe marcava a Das -3ºc, em començo a menjar el cap que em poso de roba, estic tranquil que porto de tot.




A les 8.30h. a Puigcerdà -1ºC, jo amb culot curt, mallot, manguitos i paravent, sortim Puigcerdà i per sort només tinc fret a les mans, arribem a Alp i per sort arriba la pujada i entro amb calor, el grup de davant se m'ha escapat, estem en un corriol de pujada i no puc adelantar, pujant cap a Masella retallo bastant, em trobo bé pero no els podré agafar, agafo ritme i cap amunt, anem cap a la zona de la Molina baixant pel Bike Park, i per uns corriols guapíssims, després baixem cap el poble de la Molina per un corriol estret amb bastanta pendent, pedres i un bosc molt espès, em tinc que concentrar molt per veure les cintes que a sobre de ser bastant fosc el bosc les cintes les han posat negres, i jo amb ulleres de sol, jeje es a dir que concentració màxima i estic en terra de ningú vaig més sol que la una.



Arribo a l'estació de tren de la Molina i pregunto el que vaig em diuen el 30, les cames em van bastant bé, aixi que pujant cap el Pla de les Forques apreto una mica més, n'adelanto alguns i gas amunt arribem a dalt i em diuen que la baixada és bastant tècnica, ja veus amb molta pedra i esterta, només pensava que m'adelantin els menys possibles ja que no sóc baixador per sort no m'adelanta ningú que raro jejeje, arribo a la zona de Queixans i ja es tot pla fins a Puigcerdà es a dir que al tope fins a meta i esprintant pel mig de Puigcerdà (hi havia molta gent animant i això es xulo)




Al final 57 km i 1700 m. de desnivell amb 3hores 28 minuts vaig quedar el 24è de 175 participants. i per ser una cursa d'alta muntanya estic molt content del resultat.