martes, 27 de julio de 2010

Dilluns a Vallter 2000




Aquest dilluns i després de les caminades, tenia ganes d'agafar la bici de carretera iescapar-me fins a vallter 2000. A les 9 del matí vaig deixar el cotxe a St. Pau de Seguries, lloc on vaig començar a pedalar, en direcció a Camprodon i continuant amb una pujada suau i continuada, per Llanars, Vilallonga de Ter i fins a Setcases, lloc on m'esperava la pujada dura, 12 km per superar un desnivell de 880m. amb una pendent mitjana del 7,2%, es a dir un port dur.




Després sortint de Setcases, ja vaig anar notant les caminades del cap de setmana a les cames i també la tramuntana que em venian de cara i em frenava encara més, mica en mica vaig anar pujant les recte desl primers quilòmetres que en algun punt arriben al 12% i algun quilòmetre al 9.5% continuat, després amb la suavitat de la pendent ja em vaig refer una mica i vaig anar continuat amunt, i una mica més còmode, però amb vent, quant vaig arribar gairebé a 2km de dalt, vaig fer uns desl trossos, més espectaculars de la pujada les 12 curves en forma de ferradura que et fan pujar un desnivell de 200m. amb rampes del 11% i 12%, vaig tardar desde Setcases 53 minuts per fer els 12 km. de pujada. Una vegada a dalt em vaig tindre que abrigar estavem a 12ºC.



Després, del patiment m'esperava gaudir de tot el que havia pujat, la baixada en que en algún punt vais superar els 75km/h i vaig, poder-me revenjar d'un parell de cotxes adelantant-los, cosa que ells havien fet mentre jo pujava.



Vaig arribar de nou a St. Pau de Seguries amb un temps de poc més de 2 hores i quart, amb 1250m. de desnivell i 58km. Llavors tocava recuperar-me, per anar a treballar de nit, en definitiva han estat 3 dies genials.

lunes, 26 de julio de 2010

Cap de setmana a la Cerdanya 2ª Part



Una vegada vam agafar els cotxes, vam baixar del Refugi de Malniu, La Marta va tornar cap a casa. Nosaltres vam anar amb cotxe en direcció a Martinet, i després en direcció Aransa, després d'una estona de camí de pista amb cotxe, a mitja tarda vam arribar al Refugi de Les Pollineres (2130m.), lloc on vam deixar el cotxe, vam tornar-nos a penjar les motxilles i som-hi una altre vegada, ara uns 40 minuts de caminada ens separaven del Refugi dels Estanys de la Pera (2355m.), lloc on sopariem i passariem la nit.
Una vegada vam arribar al refugi, ens vam instal.lar-nos, i vam estar per allà tot esperant l'hora de sopar, el sopar doncs, llenties amb verdures de primer, i de segon butifarra amb ceba i pomes cuïtes, de postres macedonia. Després de sopar, ens vam arribar fins a l'Estany de la Pera situat a 5 minuts del refugi, també vam poder gaudir d'una lluna plena a més de 2000m. d'altitud., després al voltant de 2/4 d'onze, vam anar cap a dormir.










Diumenge 25, ens llevavem aviadet, a les 7 estavem tots a punt per l'esmorzar, feia un dia ventós i una mica de fret 8ºC. Una vegada esmorzats, vam començar a caminar de pujada fins el Collet de St. Vicenç (2573m.) desde aquí, pel Port de Perafita, vam pujar el primer cim del dia el Pic de Perafita (2752m.), on vam fer una paradeta, i també vam gaudir de les vists al nord Andorra i cap al Sud la Serra del Cadí, i el dia mig ennuvulat i ventós. Després d'aquí vam carenejar una estoneta de baixada, fins el Coll de Claror (2570m.), a partir d'aquí tocava tornar a pujar per la carena de la muntanya, fins el Monturull (2761m.), lloc on vam esmorzar. Després d'esmorzar i per sort que portavem la panxa plena ens va tocar l'estona amb més vent, gairebé s'ens enportava. Després d'una estoneta de vent, tocava la baixada, per una tartera amb moltíssima pendent, que alguna la recordarà, vam baixar-la fins aprop de la Bassa de Claror. Després vam passar per l'Estany de la Pera, i després de nou pel refugi. Una vegada al refugi de nou doncs baixada i fins el cotxe. Aquest segon dia vam fer 8.5 km i un desnivell de 925m. amb 4 hores 45 minuts. ara tocava camí de retorn.

Cap de setmana a la Cerdanya 1ª Part



Aquest, cap de setmana, ha estat d'allò més complert amb 2 caminades per la Cerdanya.



Divendres 23, a la tarda amb l'Anna, en Jordi, la Vero, l'Eva, la Marta, l'altre Anna, i la Neus, vam marxar cap a Maranges, en concret al Refugi de Malniu, on vam sopar i vam passar la nit.




Dissabte 24,al matí tocava caminada, vam sortir del refugi, vam passar per l'Estany Sec i després vam començar a pujar, cap al Puigpedrós, l'objectiu del dia, gaudint d'un dia radiant i unes bones vistes, vam arribar al Puigpedrós 2914m.






Després d'esmorzar-hi, vam baixar en direcció a Roc de la Llosa, on vam veure al fons, el preciós Estany de Malniu, envoltat de pins, vam continuar baixant fins arribar-hi, hi havia bastanta gent, vam aprofitar per remullar-nos els peus i dinar-hi. Després uns 20 minutets de caminada, ens van portar de nou fins al Refugi de Malniu, lloc on teniem el cotxe.




Vam fer unes 5 hores, 10 km. i 780m. de desnivell

jueves, 22 de julio de 2010

Dia de Retrovament



Aquesta tarda i després d'una bona etapa del Tour de França, acabant el mític Col du Tourmalet, el qual amb l'Stephan, el Setembre de 2006, el vam pujar però per l'altre banda. Doncs hem agafat les bicis de carretera, i ens hem ajuntat amb en Xavi Benito i també amb el Pere López, els quals ara feia dies i amb alguns temps que no coincidiem.
Em anat en dircció St. Celoni, i una vegada allà doncs cap amunt fins a la Costa del Montseny, pujant anavem fent la xarradeta , fotos... Una vegada a La Costa del Montseny, em baixat per el que és conegut a la zona com el Mortirollo, una vegada a baix, en Pere ens ha fet pujar, un parell de quilòmetrets més, amb atacs inclossos, fins arribar al Poble de Montseny, una vegada a dalt, carretera i cap avall, passant per St. Esteve, Palautordera... i progressivament ens hem anat despedint d'en Xavi i de l'Stephan, jo i en Pere de tornada fins a Vilamajor.

Hem fet 55km. amb un desnivell de 745m.

martes, 6 de julio de 2010

Caminada Núria-Carançà-Thues



Després de 6 dies de vacances i desconecció, amb l'Anna al País Basc, aquest dissabte la Neus ens en tenia una de preparada.

De bon matí vam sortir d'Olot, la Neus, L'Olga, La María, L'Anna, en Jordi, la Vero, la Marta i jo. Cap a Ribes de Freser, on vam deixar el cotxe, i vam agafar el cremallera fins a Núria, lloc on començava l'aventura. De Núria vam començar a pujar, per la Coma de Noucreus, fins Pic de Noucreus 2799m. lloc on després d'una bona estoneta de pujar i pujar, vam fer un descans. Una vegada allà dalt, vam aprofitar, per arribar-nos al pic del Pas del Porc de 2742m. i posteriorment ja tot de baixada, passant pel Coll de Carançà, tot gaudint d'un dia esplàndit i amb bones vistes. També baixant cap el Refugi, vam passar, pel Estany Blau, l'Estany Negre i l'Estany de les Truites, lloc on també vam aprofitar per remullar-nos els peus i dinar. Després vam continuar seguint el Riu de Carançà, fins al refugi Ras de Carançà, lloc on passariem la nit. Vam fer uns 13 km. amb un desnivell de 900m. i unes 7 hores de caminada.

Una vegada vam arribar al Refugi, ens van dir que estava ple, ens varen llogar uns tendes de campanya, una mica fetes caldo per passar la nit. Una vegada vam tindre montades les tendes, una forta tempesta de trons i pluja ens va acompanyar una bona estona. Després de sopar, vam intentar dormir perquè la veritat dormir 4 persones i les motxilles en tendes iglú petites...doncs afortunats van ser els que alguna estona va poder clucar l'ull. Semblavem sardines enllaunades.

El diumenge, de bon matí a les 2/4 de 6 del matí ens varem llevar, i després de tindreu tot apunt, vam reprendre el camí, semblava que el dia seria amb sol i núvol, però va ser tot el contrari, pluja tot el camí. Vam anar seguint vora el Riu Carançà, que baixada molt ple, al cap d'una estona, vam arribar a les Gorgues de Carançà, conegudes pels seus pont i passeres, sobre el riu que van afegir, un toc d'aventura a la caminada. Aproximadament a les 11 de matí vam arribar a Thues-Carançà, lloc on agafariem el conegut Tren Groc, fins a Font-Romeu, lloc on ens esperaria un microbús, per deixar-nos a Puigcerdà, lloc on vam dinar i vam esperar fins a 2/4 de 5 de la tarda el tren que ens deixaria a Ribes de Freser lloc on teniem els cotxes. Aquest segon dia de caminada, vam fer poc més de 4 hores de caminada, i 13,7 km. el recorregut tot pràcticament baixada.