lunes, 12 de agosto de 2013

1er dia als Alps, Pujada Col de Telegraphe + Galibier



Ahir diumenge, amb la Marga i l'Alfons, Vam iniciar una escapada de 6 dies, als Alps Francesos.

El nostre cap base, pels 3 primers dies, el tenim a Montricher, molt aprop de St. Jean de Maurienne al depatament de la Saboia.

Aquest dilluns l'hem començat amb el port més dur dels que tenim previst fer un dels mítics dels alps i del ciclisme mundial i també pujat gairebé cada any al Tour de França, Col de Telegraphe i Galibier, es tracta d'un ascensió de 35km. per pujar dels 725m. en que s'inicia la pujada als 2645m. en que es corona aquest llarg port de muntanya.

Inici Port










Aquest matí, hem agafat el cotxe i hem baixat a St. Jean de Maurienne, indret escullir per començar l'aventura alpina. De St. Jean i anar pujant molt suaument, hem arribat a St. Michel de Maurienne, indret on s'inicia la pujada aquest famós port que consta de 2 pujades, la primera al Col de Telegraphe, una pujada de 12km al 7% de pendent mitjana i de 840m. de desnivell. Aquesta primera part hem pogut gaudir de bastanta ombra,malgrat la duresa del port.











Pujant el Telegraphe


















Una vegada arribats al Col de Telegraphe de 1566m. d'altitud, hem fet un lleuger descens, d'uns 5km., per arribar a la població de Valloire.

Velloire, pel que hem vist és una població molt turistica tot l'any, en aquesta maca població, comença l'atac al mític Col de Galibier, es tracta d'una dura, llarga i feixuga pujada de 18km amb una pendent mitjana del 6,7% per arribar als 2645m. d'altitud que es corona el port, superant un desnivell de 1195m.










Sortint de la població de Velloire hem trobat unes rampes del 10%, que per sort una vegada superades, hem tingut un descans d'un parell de quilòmetres. seguidament els següents quilòmetres els fariem al 8-9% de pendent mitjana.










Pujant el Galibier



















Monument al desaparegut Marco Pantani "Pirata"

Per sort hem tingut un dia radiant i sense una calor exesiva, per poder afrontar aquest port i que hem pogut patir-lo i guadir-lo, com un munt de ciclistes més, entre d'altres també uns catalans de Terrassa. Per sort quan es pujent aquests port enmig dels Alps, les vistes impresionants, et compensen molt l'esforç que estàs realitzant.

Al fons el Col de Galibier















Mica en mica i guanyant alçada, afrontavem l'últim i defenitiu quilòmetre i putser el que a vegades es fa més llarg que els demés.













Per fí i després de 3 hores de pujada coronavem, el primer port alpí, a 2645m. i envoltats de muntanyes fantàstiques, a dalt una monió de ciclistes i també motoristes, que no es volien perdre aquesta pujada.


Després de tant de pujar a tocat baixar-lo pel mateix lloc que hem fet la pujada i com sol passar quan baixes t'adones encara més del que has arribat a pujar. La sortida d'avui ha constat de 95.7km., un desnivell de 2430m.i gairebé 4 hores i mitja pedalant.

No hay comentarios: