miércoles, 18 de diciembre de 2013

Caminada a Sant Julià del Mont


Aquet passat diumenge, amb la Coral, l'Anna, l'Albert i jo vam anar a caminada fins al petit santuari de St. Julià del Mont.


Església de Sta. Eulalia de Begudà















Vam sortir desde Begudà (420m.), en direcció a Cal Xicot i mica en mica el camí es va anar fent més estret i a la vegada amb més pendent de pujada, vam anar vorejant un petit torrent, vam passar també per la Font Sescorts i seguidament amunt, fins el Coll de Boixedes, (666m.) i seguidament ara ja el païstge va canviar i vam poder gaudir d'unes bones vistes.


Vam continuar caminant ascendentment, fins arribar al petit Santuari de St. Julià del Mont, situat al sa serra que porta el mateix nom a 907m.d'alçada, aquest santuari avui en estat ruinós, va ser construït el s. XII, També gràcies a una escala de ferro, vam poder pujar al campanar i gaudir d'unes vistes en totes direccións.


St. Julià del Mont





















Posteriorment, vam esmorzar i seguidament, vam baixar per la zona del cingle, vam fer una parada a la Parada d'en Batet i vam poder gaudir d'una vista aerea de la població d'on n'es fill l'Albert St. Jaume de Llierca.


St. Jaume de Llierca















Posteriorment i per un corriol vam continuar fins el Coll de Can Nofre i vam continuar seguint el corriol, una estoneta més, fins a la Casa de Colonies de La Pinadella. A cap d'un mig kilòmetre, vam trobar de nou el camí que haviem fet de pujada i el vam continuar de nou ara de baixada, per arribar de nou a Begudà.

Vam fer la caminada amb 5 hores amb parades incloses, 11km. de trajecte i 500m. de desnivell.

No hay comentarios: