sábado, 7 de abril de 2012

Stage ciclista a la Garrotxa



Aquests dies de vacances de Setmana Santa que vaig tenir, que per sort en van ser 10 dies, em vaig instal.lar a casa l'Anna a Riudaura. I vaig aprofitar per anar-me posant les piles una mica seriosament ciclisticament parlant, tot i les amenaces de pluja, encara vaig poder gaudir d'unes sortides amb bici, tot i que algún dia vaig arribar moll a casa.


La sortida del Dimarts 3, la vaig fer per la zona planera de la parcelaria, passant per La Pinya, Can Trona, St. Esteve d'en Bas. Llavosr vaig gira i vaig anar cap a Les Preses i Olot, on vaig donar tota la volta per anar a buscar el port de Coubet i Canes, una pujada de gairebé 13 km. al 5.5 % fent un desnivell de 685m. aquest port enguany el van pujar a La Volta Catalunya, evidentment un una velocitat molt superior a la meva.


Una vegada vaig arribar a dalt els núvols amenaçador van fer de les seves i vaig fer la baixada, per on havia pujat, sota la pluja fins a Riudaura.

Vaig fer gairebé 2 hores i mitja amb 60km. i un desnivell de 1220m.

Després d'un Dimecres passat per aigua, Dijous va sortir una mica el sol. Vaig sortir de Riudaura, en direcció Olot i cap a La Vall de Bianya, on m'enperava un dels port que més m'agrada pujar de la zona Capsacosta, on em vaig trobar amb bones sensacións pujar i el vaig pujar a ritmet els 6.7 km. i els 345m. de desnivell que té desde el creuament. Una vegada vaig arribar a dalt, vaig decidir anar cap a St. Pau de Seguries, tot i que els núvols que començaven a sortir no m'agradaven, pero podia més les ganes d'anar amb bici, que la por de mullar-me.


Una vegada vaig arribar a  St. Joan de Les Abadesses, vaig girar i vaig fer la Collada de Sentigosa, un es un port que mai encara havia pujat i també em va agradar. es tracta d'una pujada d'uns 6.6 km. al 4.2% de mitjana.


Una vegada vaig estar a dalt vaig anar gairebé planejant fins a Coll de Coubet, quan vaig arribar-hi, vaig fer els 3 km. de pujada fins a Coll de Canes, i llavors vaig recular per baixar cap Olot i de nou pujar fins a Riudaura. Per sort aquesta vegada no em vaig mullar.

Vaig fer 2 hores 40 minuts amb 72km. i un desnivell de 1315m.

Dissabte 7, va tocar l'etapa "reina " de l'stage, tenia intenció de fer la segona part de Terra de Remences i així va ser.

Vaig sortir de Riudaura, en direcció a La Pinya i tot planejant per la zona de la parcelaria, vaig arribar a la cruïlla que es gira cap a Joanetes i es puja el duríssim Coll de Bracons, per mi un dels més dur a nivell de rampes.

Vaig començar i deseguida la carretera es va anar possant cap a munt, per sort son uns 8.2 km. al 7.6% de pendent mitja, no es molt llarg però sí molt dur, arribant a falta d'un quilòmetre de coronar et trobes les rampes més dures del 16%. i que les pujes com pot, per sort si pot aixecar el cap pots gaudir d'unes vistes molt maques.




Una vegada a dalt s'havia acabat el patiment, per una estona, baixant Bracons pel costat de St. Pere de Torelló. Després de St. Pere de Torelló, vaig anar cap a Manlleu, St. Martí Sescorts i cap agafar la carretera que tot pujant no massa però sí que es fa llarg passes per L'Esquirol. Pocs quilòmetres avanç em vaig trobar al Josep Franco, un conegut de curses i pedalades que ens coneixem ja desde fa uns anys que vania el de St. Feliu de Codines, és a dir que també es faria una bona quilometrada també. A l'Esquirol em vaig despedir d'ell. i vaig continuar pujant cap a Cantonigros i ja fins arribar a Coll de Bac, on vaig poder gaudir d'una baixadeta fins a Rupit. Després amb lleugera pujada però de molt bon fer vaig arribar a Coll de Condreu.



Per sort aquest dissabte vaig agafar un bon dia per la pràctica del ciclisme.

Del Coll de Condreu, tocava baixada fins a St. Esteve d'en Bas, llavors planejant vaig anar cap a Les Preses i de nou cap a Riudaura. On vaig arribar amb 102 km. a les cames, fets amb 3 hores i 45 minuts amb un desnivell positiu de 1780m.

La veritat que han estat uns molt bons dies per terres garrotxines, gaudint d'un paratges molt macos per anar amb bici.

El balanç de l'stage han estat 8 hores 55 minuts amb 235 km. i un desnivell positiu de 4165m. Ara toca continuar entrenant que ja arriben els objectius de l'any "Rutes del Montseny" 15 d'abril i "Terra de Remences" el 13 de Maig.

1 comentario:

Albert dijo...

No entrenis tant, que no et podré seguir a Rutes del Montseny!