lunes, 16 de noviembre de 2009

Caminada a Vallter




Aquest diumenge, amb la Maribel, hi havia la intensió ja de començar a fer alguna caminada amb raquetes de neu. Vam anar a Vallter, i mica en mica ens hi anavem acostant, vam veure que seria molt difícil poder anar amb raquetes de neu.



Vam deixar al cotxe, les raquetes de neu i vam pujar cap el refugi d'Ulldeter, una vegada al refugi vam anar cap amunt en direcció el Coll de la Marrana 2529m., on hi havia algo més de neu, però no pas per anar amb raquetes, la veritat que de neu poca, però de vent en vam quedar ven farts, quan vam pujar al Coll de la Marrana, el vent era tant fort, que s'em volia enportar gairebé, vaig tindre que recorrer a possar-me pedres a les butxaques perquè no s'en endugués, i veien el fortissím vent, vam desistir de pujar al Gra de Fajol o el Bastiments.




Vam recular cap avall i vam esmorzar. Després vam anar fins on antigament hi havia el 1er Refugi d'Ulldeter, acabat de construir l'any 1909, va ser el 1er refugi contruit per l'excursionisme català i al any 1939 a causa del pèsim manteniment es va acabar enfonsant. Després vam arribar peu de pistes i com que era encara una mica d'hora, van enfilar pel torrent, que ens va portar a la Portell de Mentet 2409m. on també bufava un fort vent. Vam tornar pel mateix lloc per on haviem pujat. I sense fer una caminada amb raquetes de neu, de ven segur, que aviat ja podrem començar a gaudir dels esports d'hivern.




Vam estar unes 4 hores amb parades incloses, vam fet un desnivell de 1090m. i 9.5 km.

No hay comentarios: