domingo, 15 de enero de 2012

Caminada de Festa Major

Ruta de les Ermites de Sant Antoni de Vilamajor

Ermita de St. Jaume de Rifà
Aquest cap de setmana, ha estat la Festa Major d'hivern de St. Antoni de Vilamajor, i com ja és habitual doncs fan una caminada popular, recorrent les 3 ermites del poble.

Hi vam anar amb l'Anna, i també l'Edu, la Mercè i la Roser. El dia a primera hora va estar tapadot i fret, a mida que el dia, es va anar aixecant, va sortir el sol i es va estar molt millor.
Passaven uns minuts de les 9 del matí, i vam començar la caminada desde la Plaça de la Vila, i amb uns 10 minutets escassos, ja vam arribar a la primera ermita, la de St. Lleïr, copatró del poble, datada del 1508, i la situada més al nord del terme municipal.
Ermita de St. Lleïr

Interior de l'ermita de St. Lleïr

L'Edu i la Mercè




Pujant del Sot del Malinfern i del Joncar
Una vegada visitada, va tocar caminar una estoneta, uns 4 quilòmetres, passant per diversos camins i corriols, fins arribar a l'Ermita de St. Jaume de Rifà.
Ermita de St. Jaume de Rifà








Aquesta segona ermita està dedicada a St. Jaume, és troba situada a la part Oest del terme, adosada a Can Cames. l'Ermita es de traça romànica ja avançada, del S. XIII.

Ermita de St. Jaume de Rifà
Interior de St. Jaume de Rifà









I després de fer-hi la visita, que per cert era la única que mai hi havia estat a dins, doncs vam anar cap a la tercera i última la de St. Julià d'Alfou. Tot passant per Can Pinós Vell, Can Martí, Can Roig i Can Met. vam arribar a l'urbanització de St. Julià d'Alfou, lloc on es troba l'ermita.








Aquest ermita es troba a la part Sud del terme dedicada a St. Julià, té arrels del S. XI, i va ser consagrada al 1142.

Avanç de visitar-la vam poder gaudir d'un bon esmorzar popular, que va estar molt bé

St. Julià d'Alfou

Interior de St. Julià d'Alfou
L'Anna pujant l'escala del campanar






D'aquesta església, la cosa que em va fer més gràcia va ser pujar, al seu campanar, l'únic que hi ha al poble, i que mai hi havia pujat.

Detall de la campana 

Una vegada acabada, la visita vam continuar la caminada, per la part sud del terme, i fins hi tot una petita part pel terme de Llinars. Després ja vam entrar en terme de St. Antoni, per Can Cocurella, Can Ribalta i de nou fins al poble.

Va ser una caminada matinal d'uns gairebé 12 km. i un desnivell de 265m.

Per descarregar el Track cliqueu AQUÍ

No hay comentarios: