jueves, 23 de octubre de 2008

Caminada al Noucreus

Avui tocava caminada a Núria, A les 6 del matí, em passa a buscar l'Esteve Bosch, l'únic que s'ha deixat enganyar avui. Encara és fosc , arribem a Vic i comença a ploure (això ja no ens agrada). Arribem a Ribes de Freser, 5º de temperatura i plovent, ens arrisquem i agafem el cremallera fins a Núria, (almenys farem el cafè i tornarem), pujant amb el cremallera casi tot va ple dels treballadors de Núria, Som els únics amb pinta d'anar a caminar.
Arribem a Núria a les 8 del matí, fa molt de fret +2º de temperatura, plou, boira, a dalt NEU(això m'agrada). Decidim fer el cafè i després ens ho pensarem que fem, el dia està com per haver-nos quedat a casa.
Fem el cafè ens posem el cangur i la gorra i som-hi, ara ja només plovisqueja, agafem i ens enfilem pel torrent de Noucreus, de moment 2 excusionistes i 5 isards, ha parat de ploure, continuem amunt i la neu ja està casi a tocar devem estar a una alçada d'un 2300m.

Ja toquem la primera neu de la temporada, Estem a d'Octubre, continuem amunt, ja per sobre d'una fina capa de neu d'un 1cm. a dalt pinten bastus, molta boira i fret per ser Octubre.
Mirem enrrera i veiem un altre excusionista pujan jeje, (no som els únics), fem una paradeta i ens agafa, li pregutem on va i ens diu al Bastiments, (ufff aquest no sap el que diu té casi unes 3 hores bones, tot sol, molta boira, amb els estimberis que hi han que com caiguis, et tenen que collir amb pinces, nosaltres no ens dona sensació de que sigui un excursionista gaire experimentat, pero ja s'espavilarà, a més porta la motxilla molt petita i aquí dalt no hi ha cap restaurant)

Arribem al Coll de Noucreus hi han uns 4-5 cm. de neu fem el primer cim el de la Fossa del Gegant de 2801m. (fa un fret que pela, tenim una mica de gana, ens menjem una barreta i continuem, (fa massa fret i vent per menjar-nos l'entrepà aquí dalt). Reculem fins al Coll de Noucreus i pujem al Pic de Noucreus de 2799m. ens fem la foto i cap avall per on hem vingut, continuem amb la boira i seguim les petxes, que hem fet pujant, baixant és quan realment te'n adones del que hem pujat.
Arribem a Núria, amb el dia núvol amb alguna timida clariana, ara sí ens menjem l'entrepà, mentre esperem el cremallera que baixa a les 14 hores, l'agafem i cap a dinar al Restaurant Els Caçadors de Ribes, ens possem fins a petar (tenim que recuperar el que hem cremat per aquelles muntanyes) i cap avall.

Tot i dubtar en alguns moments ha sortit un dia, que ha estat molt bé. De tornada amb cotxe a sobre Canoves trobem el Pere Lopez amb bici entrenant. (ja li hagués canviat la bici i que ell hagués anat amb cotxe, total fins a casa era tot baixada....)

1 comentario:

JAUME ORS dijo...

Felicitats Santi pel blog !!! ... i deunidó la nevadeta. Ens veiem per la muntanya.