lunes, 22 de febrero de 2010

Raquetes de neu a Guils de Cerdanya



Aquest Diumenge, Amb l'Esteve, la Neus i els Caminaires de Vilamajor, Vam anar a fer una excursió, amb raquetes de neul, pels voltants de l'Estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera a la Cerdanya.



Erem unes 35 persones i gairebé, la seva totalitat mai s'havien possat unes raquetes de neu als peus. Després d'uns consells per la seva pràctica, vam començar la caminada amb un dia núvol i amb estones amb un ventet que molestava una mica. L'Albert va possar la ruta, vam anar una estoneta pels boscos on es pràctica l'esquí nòrdic, i després vam anar seguint el Gr. 11, a mida que va anar passant l'estona, alguns pares amb la mainada, van girar cua, ja que el vent era una mica molest, la resta vam seguir en direcció al Pla de la Feixa, i on hi ha el refugi no guardat amb el mateix nom. Després de la foto de rigor, vam recular, pel mateix indret tot gaudint de les vistes sobre Masella, el Cadí.... La veritat que la gent els va agradar aquesta modalitat de guadir de la neu tot caminant.












Vam fer un trajecte de 6.5 km. amb una mica més de 3 horetes i un desnivell de 375m.



Llavors per acabar d'arrodonir la sortida, vam fer un dinar de germanor a Cal Felipet a Olopte, Hotel rural que porten l'Albert i la Conxita.

sábado, 20 de febrero de 2010

Raquetada espectacular a Collformic



Aquest Dissabte aprofitant la neu que quedava al Montseny, i la bona nevada del divendres a la nit, amb l'Anna vam pujar amb cotxe fins a Collformic, per anar a fer una caminadeta amb raquetes de neu per una zona on habitualment, hi neva poquetes vegades a l'hivern.




El dia era radiant, un sol com feia dies que no podiem gaudir, i una nevada espectacular. Vam sortir de Collformic on estava ple de gent gairebé tothom cap a Matagalls, nosaltres en direcció a St. Segimon, desde Collformic, ja ens vam possar-nos les raquetes de neu i vam anar seguint el camí, també ens vam trobar un parell de esquiadors, que van aprofitar per "esquiar pel Montseny" cosa gens habitual. De pujada també ens vam trobar a gent de St. Pere, vam continuar la caminadeta, per la zona anomenada el Pla d'en Besa, on la poca vegetació dominava, fins que vam arribar a la zona del Faig Gros, on aquell tros va ser espectacular amb els fajos carregats de neu, i en algunes zones més d'uns 40cm. En aquesta zona vam aprofitar per fer fotos i menjar, després vam tornar pel mateix camí fins a Collformic.



Vam fer unes 4 hores de caminada i uns 8 km. pel que fa al desnivell positiu va ser de 250m.

viernes, 19 de febrero de 2010

Raquetes de Neu al Turó de l'Home



Ahir dijous per la tarda jo i en Xavi Montasell, vam aprofitar que el Montseny està nevat, per gaudir d'una tarda-vespre amb raquetes de neu, a tocar de casa, i on mai hi haviem anat a fer una caminada amb raquetes de neu.

Vam sortir amb cotxe, per Campins i pujant cap al Turó de l'Home, quan ja no vam poder continuar amb cotxe, el vam aparcar i vam començar la caminada, als voltants de les 5 de la tarda, el recorregut era fàcil i gens perdedor. Per la carretera que puja al Turó de l'Home, que estava cuberta de neu. Vam anar caminant en direcció al Turó tot gaudint de les bones vistes que es tenen desde aquesta zona, i també vam veure el Matagalls també amb bastanta neu. Van caldre uns 4 km. de pujada fins arribar al cim més alt del Massís del Montseny, on hi bufava una mica de ventet i on el dia ja començava a devallar. Una vegada ens varem fer la foto de rigor, vam tornar pel mateix recorregut de la pujada, i on vam anar gaudint d'un capvespre amb unes vistes espectaculars i una tranquilitat impressionant, a més es va anar fent fosc i vam poder veure tots el pobles de les contrades il.luminats.





Vam arribar al cotxe ja de fosc i on ens esperava un impresionant croisant de xocolata que havia comprat en Xavi. Vam fer 2 hores i mitja de caminada amb un desnievell positiu de 310m. i 8 km.

domingo, 14 de febrero de 2010

Dia de celebració


Avui, ha estat un gran dia per mí, el dilluns passat va ser el meu aniversari, en vaig fer 30, aquesta vegada canvi de número per partida doble, el del davant i el del darrera.

La veritat que ho porto molt bé, tot i que aquesta setmana, a causa del fort fret, tampoc he pogut completar una setmana esportiva, com estic acostumat a fer i no se com reaccionarà el meu cos amb els 30.

Avui al ser diumenge i ser dia de festa ens hem reunit a Calella, els meus pares, el meu germà en Guillem, la Tània i l'Anna. Pel que fa el dinar un bon dinar sarsuela de peix, amb rap (el meu peix preferit perquè no té espines.... i la gran sorpresa que em tenien preparada estava amb el pastís, on hi havia un fotografia que espodia menjar, on surtia jo amb bici, la sorpresa ha estat en majuscules i m'ha fet molta il.lusió una detall així d'original. El pastís era boníssim i del ciclista del pastís no en parlem ja no en queda ni un tros.

jueves, 11 de febrero de 2010

Caminada pel Territori



Aquest dijous, amb l'Àngel hem anat pel territori a fer una caminadeta, vam deixar el cotxe al Coll de St. Elies (930m.) vam enfilar per un corriol fins arribar al Turó de la Cova (1100m.) i desde aquí vam poder gaudir d'unes vistes impresionants del Massís del Montseny, amb el Matagalls, Les Agudes i el Turó del'Home, ben carregats de neu.




Pel que fa al temps un dia esplèndit, amb bastant de vent i un fret que pelava. Després del turó de la Cova, vam tornar agafar un corriolet i passant per la zona de Prat Fondo, vam arribar al Turó del Samon (1267m.), després ja carenant, vam passar pel Coll del Pi Novell, El Turó de Pi Novell (1215m.), llavors pel Coll del Turó d'en Besa, a partir d'aquí ja varem agafar el corriol que també es conegut com la trialera del Sui, fins arribar al Sui (1318m.), on bufava bastant fort el vent.




Després de fer el Sui, tot baixant, la trialera vam, parar a esmorzar i després vam reprendre el camí pel mateix lloc.




Vam fer unes 3 hores i mitja de caminada, 800m. de desnivell i uns 8km.

lunes, 1 de febrero de 2010

Esquiada a La Molina








Avui he pogut gaudir d'un dia esquiant amb en Santi Beivide, el que em va fer enganxar-me en aquest esport d'hivern. Ara feia un parell d'anys que no coincidiem per anar a esquiar.




Faltaven 10 minuts per les 6 del matí, tant un com l'altre som puntuals de mena haviem quedat a les 6. Sortim en direcció a La Molina, quan arribem a l'alçada de Ripoll, ja començem a trobar neu a la carretera, i pensem que patirem pujant la Collada de Toses. Parem a Ribes de Freser a esmorzar i -7ºC fa un fret que pela, esmorzem i continuem el trajecte, a la Collada no hi ha nevat, però la porta del congelador algú se l'ha deixada oberta -11ºC, sort que anem amb cotxe i no pas amb bici...




Arribem a La Molina i per sort no fa tant fret -8ºC, això sí, fa un dia radiant. A les 9 en punt ja tenim posats els esquís i apunt per començar a fer les primeres baixadetes del dia, per la zona dels Alabaus, fem unes quantes baixadetes per les pistes vermelles de Alabau, on hi ha una neu d'una qualitat boníssima, després hem baixat per l'Huguet, Clot de l'Hospital i els Pastors.



Llavors ja anem a buscar alguna emoció més per la negra dels Coms. Posterioment hem anat per les altres zones del domini esquiable com: Roc Blanc, Fontcanaleta, 2 Estacións, Costa Rasa, Torrent Negre. És a dir quilometrejar sobre els esquís durant unes 5 hores, tot gaudint d'un dia fret, però amb un bon sol, una bona neu i d'esquiar entre setmana un autèntic luxe.