miércoles, 28 de octubre de 2009

El Mític Pedraforca


Aquest matí, juntament amb l'Àngel, ens hem desplaçat al Berguedà, en concret al Massís del Pedraforca, un dels cims més emblemàtics de Catalunya, que jo era la tercera vegada que el feia ,i la segona d'aquest 2009. L'Àngel, feia temps que tenia ganes de pujar-hi, i avui ha sigut un dia perfecte per anar-hi, amb un dia radiant i una temperatura molt agradable.



Hem deixat el cotxe al Mirador del Gresolet, per començar la caminada, cap al Refugi Lluís Estasen, per el típic corriolet envoltat de pins, una vegada al Refugi, hem continuat la caminada per la cara nord en direcció al Coll del Verdet, on ja haviem guanyat bastanta alçada, punt on hem fet una paradeta i gaudint del gran païsatge que teniem al nostre davant, per una banda el Cadí, Puigmal, Port del Comte, La Maladeta i l'Aneto, entre d'altres a partir d'aquí doncs ja ens hem acostat cap a la canal, per on s'inicia la famosa la grimpada per asolir el cim del Pedraforca, una grimpada bastant divertida però perillosa a la vegada i s'ha de vigilar moltissím, després d'una bona estona de grimparda, hem fet Cim a 2497m. Lloc on hem esmorzat i guadit novament dels païsatges ara podiem gaudir als 360º de la vista, incloent, Montseny, Montserrat i un mar de boira sota aquestes muntanyes.

Una vegada reposats i amb la panxa plena ha tocat la baixada, fins a buscar la imponent enforcadura del Pedraforca, on la pendent és molt considerable i s'ha de vigilar bastant, amb la pedra que hi ha deixada anar, i que sovint provoca algún cop de cul a terra, jo n'he patit un i l'Àngel un parell, després de superar un desnivell negatiu d'uns 600 metres. hem agafat el corriol que ens ha portat fins el Refugi i on pel camí que haviem fet pujant hem retornat al cotxe. Ara ja només pensavem amb on anar a dinar.



Dades de la excursió 5h 20' entre parades i caminada, un desnivel positiu de 975m. i un recorregut de 8km 350m.

No hay comentarios: